În toamna anului trecut, magistrații Curții de Apel Cluj au anulat rechizitoriul și toate probele din dosarul în care erau vizați lichidatorul clujean Răzvan Zăvăleanu, prin firma RTZ & Partners SRL, alături de mai mulți oameni de afaceri și un judecător pensionat din Sălaj. Joi, 14 martie, ÎCCJ a respins contestația formulată de procurori, astfel că decizia Curții de Apel Cluj rămâne defintivă. 

Amintim că în noiembrie 2018, judecătorul Gheorghe-Valentin Chitidean de la Curtea de Apel Cluj, a dispus anularea unui rechizitoriu făcut de procurorii DIICOT Sălaj și a tuturor probelor din dosarul în care sunt vizați mai mulți oameni de afaceri, polițiști și un judecător.

În dosar au fost trimiși în judecată în decembrie 2017 într-un dosar de corupție afaceriştii Ioan Huluban şi Ioan Galiş, fiica acestuia din urmă, Ioana Malvina Pop-Galiş, lichidatorii Sorin Cosma şi Răzvan Traian Zăvăleanu, colaboratoarea celui din urmă, Ramona Fărăianu, poliţiştii Marius Felician Fărcaş şi Gheorghe Vasile Zaha, fostul inspector şcolar general Ioan Abrudan, omul de afaceri Dumitru Ardelean, judecătorul Patriţiu Dărăban, fratele acestuia, Ionel Dărăban, şi finul lui Galiş, Petru Daniel Pop.

Rechizitoriul a fost întocmit de către prim-procurorul de la DIICOT Sălaj, Liviu Bubuiug. Pe camera preliminară, inculpații, inclusiv Răzvan Zăvăleanu, au demonstrat că modul în care s-a întocmit rechizitoriul nu reflecta realitatea.

”Admite excepţia necompetenţei materiale şi după calitatea persoanei a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Sălaj. Constată nulitatea absolută a rechizitoriului din 20 decembrie 2017 emis în dosarul nr. 67/D/P/2015, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, a probelor şi a mijloacelor de probă întocmite, dispuse şi autorizate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Biroul Teritorial Sălaj. Dispune excluderea şi eliminarea de la dosar a tuturor probelor şi mijloacelor de probă. Dispune restituirea cauzei la procuror. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de câte 230 lei reprezentând onorariul din oficiu al avocaţilor desemnaţi în cauză pentru inculpaţii DI- avocat CI -, DP- avocat GSJ- şi PDP – avocat AV -, precum şi suma de 195 lei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru persoana vătămată BVV – avocat MLI – , sume ce se vor avansa din FMJ. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26 noiembrie 2018”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.