Judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului prin care, LĂCĂTUŞ ELISEI, cuțitarul implicat într-o bătaie dintre clanurile țigănești din zonă, a fost trimis în judecată pentru omor. ”În baza art.346 al.2 C.p.p., respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul L E, prin apărător ales şi, în consecinţă, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 193/P/2016 al Parch. de pe lângă Tribunalul Cluj, emis la data de 06.07.2016, privind pe sus-numit, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art.32 rap. la art.188 C.p., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpatul L E, urmând a fixa termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, arată soluția pe scurt a instanței.

Potrivit declarației de la dosar dată de Lăcătuș Elisei, ”așa cum am arătat și anterior, eu am recunoscut doar fapta pe care am săvârșit-o, respectiv că l-am lovit pe Rostaș Alexandru junior, zis ”Giolgău”, cu o brișcă pe care o aveam în mașină pentru a răzui foliile de pe geamuri, în coapsă. Susțin că l-am lovit în autoapărare pentru că aparținătorii lui Țambric (Rostaș Alexandru senior), în număr de 10 – 15, au tăbărât pe mine și pe fratele meu, agresându-ne. Conflictul a debutat când eu și fratele meu, Muncaciu Sava Dafinel, am trecut pe rândul unde era expusă spre vânzare mașina lui Țambric, iar acesta a început să ne adreseze injurii. Conflictul dintre familiile noastre durează de 10 – 12 ani. Toți ceilalți membri ai familiei erau prin preajmă și s-au strâns în jurul nostru în aproximativ 30 de secunde. Au început să ne atace cu pumnii și picioarele și cu pietre. Cred că am văzut la Țambric și un cuțit. Damir Daniel Samuel era în grupul lor (n.red. persoana rănită cel mai grav și care a fost operată). Ei erau 10 – 15, noi eram 2. La un moment dat eu am scos brișca și le-am făcut semn să înceteze să maiînainteze, însă ei au continuat să vină spre noi. În principal ne-am apărat împingându-i, iar eu l-am lovit pe Giolgău în partea laterală cu acea brișcă. Giolgău a fost primul care a continuat să înainteze, după ce i-am atenționat că am brișca la mine. Giolgău nu a căzut în urma loviturii primite, ci s-a dat în spate. Ceilalți au continuat să vină spre mine. Nu am mai putut să lovesc cu brișca pentru că am fost bătut. În tot acest timp am continuat să țin brișca în mână, pe lângă corp, nu mi-a fost smulsă de nimeni. Nu cred că e posibil ca cineva să se fi lovit accidental de brișca mea. Nu cred că fratele meu a avut asupra lui un cuțit sau briceag. Cu toate acestea nu l-am avut tot timpul în câmpul vizual pe fratele meu, pentru că am fost despărțiți. Dintre cuțitele găsite în mașină, brișca cea mică îmi aparține, iar cuțitul cel mare l-am luat de jos pentru a-l duce la poliție. Conflictul s-a aplanat când s-a auzit că vine Poliția, atunci cei din familia Țambric au fugit.

Eu l-am ridicat pe fratele meu de jos și pentru că nu am reușit în primă instanță am adus mașina mai aproape, gândindu-mă să-l duc la UPU. Fratele meu era plin de sânge și cred că avea și o tăietură la mână. Nu îmi explic de unde provine rana înjunghiată a lui Damir Daniel Samuel. Susțin ferm că nu eu sunt autorul loviturii. Cuțitul care nu îmi aparținea și pe care l-am ridicat pentru a-l duce la poliție, l-am găsit pe alee, înainte să îl ridic pe fratele meu de jos. Am presupus că a fost folosit la agresiune, pentru că spectatorii de pe margine strigau cuțitul … cuțitul. Nu pot identifica persoanele care strigau cu referire la cuțit. Eu nu am văzut dată cei din familia Țambric s-au lovit și între ei pentru că eram înghesuit între două mașini.

Întrebare procuror: Care dintre cele trei variante cu privire la proveniența brișcuței și modul în care ați folosit-o pe parcursul agresiunii o susțineți ca fiind adevărată?

Răspuns: Brișcuța o avea la mine în buzunar. O uitasem la mine că mă jucasem cu ea în mașină și răzuisem urmele de lipici rămase de la foliile aplicate pe geamuri. În ceea ce privește folosrea acesteia, susțin că i-am atenționat pe opozanți să își oprească înaintarea pentru că am brișca asupra mea, lansând acest avertisment în timp ce eram în retragere. Pentru că ei au continuat să înainteze spre mine am folosit-o, lovindu-l pe Giolgău în coapsă.

Întrebare apărător inculpat: La momentul la care ați făcut prima dată contact vizual cu cei din familia Țambric, câți erau?

Răspuns: Probabil 5 sau 6.

Întrebare apărător inculpat:: Pe Damir Daniel l-ați văzut?

Răspuns: Nu l-am văzut pe tot parcursul incidentului.

La întrebarea instanței arăt că trebuie să fi fost din grupul lor pentru că e neam cu ei, nu putea să fi făcut parte din grupul meu.

Întrebare judecător drepturi și libertăți: Cine sunt în concret persoanele care au participat la conflict din partea lui Țambric?

Răspuns: Inițial l-am văzut pe Țambric, pe fiul acestuia zis Giolgău, pe Rostaș Ivansuc și pe băieții acestuia: Baba și Mopi. Ulterior, au apărut și Damir Elisei, Prodan Adrian, Mico Emanuel Iosif, zis Bebe, cumnatul lui Giolgău, al cărui nume nu îl știu, precum și soția lui Giolgău”, a declarat Elisei Lăcătuș”, arată declarația de la dosar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.