A trecut deja o săptămână de la apariția dezvăluirilor care-l distrug  ca om politic pe Dacian Julien Cioloș unul dintre reprezentanții a ceea ce noi numim statul paralel sau în engleză ”deep state”. Am așteptat în tot acest timp ca mincinosul dovedit Cioloș să-și ceară scuze opiniei publice pe care a mințit-o și a manipulat-o de atâta amar de vreme.


Dar să recapitulăm faptele. Încă din facultate de când era student la USAMV Cluj, țărănușul urbanizat forțat Dacian Cioloș făcea pe sindicalistul bun de gură tipic al anilor `90 când odată cu revoluția au urcat la suprafața vieții sociale și toate gunoaiele oportuniste, a intrat în Uniunea Vatra Românească. Mânat de o sete ucigătoare de parvenire, tănărul Julien figurează deja în 23 noiembrie 1990 drept președinte al comisiei de cenzori a Asociației Junimea Vatra Românească care era organizația de tineret și rezerva de cadre tinere pentru Uniunea Vatra Românească. Trei ani mai târziu, în mai 1993, Dacian Cioloș a fost ales vicepreședinte al Asociației Junimea Vatra Românească. Doi ani mai târziu, după o muncă asiduă, Dacian Cioloș, numit în batjocură de către colegii săi ”Cioleu” pentru că avea darul să mistifice realitatea este primit în organizația de tineret a PUNR pentru ca în luna septembrie 1995 să fie ales în funcția de președinte al PUNR – organizația de tineret. Sigur, aceste lucruri s-au întâmplat de mult, dar ghinion, s-au întâmplat. La sfârșitul anului 1995, Dacian Cioloș pleacă în Franța în noua misiune ce i s-a trasat.

În țară, PUNR-ul și Uniunea Vatra Românească erau tot mai prost văzute fiind considerate alături de PRM ca principalele piedici pentru accederea României în UE și NATO. Ambele partide s-au opus semnării tratatelor de bază cu Ungaria și Ucraina fără de care nu puteam să intrăm în NATO, aceasta fiind o condiție sine qua non pusă de alianța nord atlantică pentru aderarea României. Să ne aducem aminte că în alegerile prezindențiale din anul 2000, românii au trebuit să aleagă între Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM care înghițise deja PUNR-ul și Ion Iliescu, președintele PSD. De altfel, vecina noastră Ungaria a fost admisă în NATO în 1997 cu șapte ani înaintea României, lucru de care trebuie să fie blamate în primul rând cele două partide ultra-naționaliste PRM și PUNR. Aici a activat în Junimea Vatra Românească și în PUNR – partidul creat de Uniunea Vatra Românească timp de aproape șase ani, Dacian Julien Cioloș. Iar acum minte ca un porc de câine că nici n-a făcut parte din aceste organizații când el a îndeplinit în tot acest timp numai funcții de conducere. Ce nerușinat, ce nenorocit de om. Dar să vedem de unde vine acest Cioleu. Dacian Julien Cioloș s-a născut în comuna Pericei, județul Sălaj în familia unor milițieni, atât tatăl, cât și mama sa au lucrat în miliția Sălaj. A fost sprijinit de mic de unchiul său, sinistrul general Virgil Ardelean care a ajuns șef al poliției Cluj-Napoca, apoi șef al poliției Capitalei și un număr enorm de ani șef al temutului serviciu secret de informații al MAI, unitatea fiind denumită colocvial 0215. Virgil Ardelean, poreclit ”Vulpea” l-a susținut în totți acești ani pe tânărul Cioloș începând cu pachetele care i le aducea lui Cioloș din Sălaj când mititelul era student și pâna la punerea în scenă a dosarului în care Decebal Traian Remeș a fost trimis la închisoare pentru a-i face pârtie nepoțelului Cioleu pentru funcția de comisar european pentru agricultură, unde prima nominalizare îl viza pe Remeș.

Datorită relațiilor excepționale între Ioan Rus și Virgil Ardelean și fostul ministru de Interne l-a  susținut din umbră pe Cioloș și atunci când a ajuns premier, și atunci când a fost propus pentru funcția de comisar european.  Cu alte cuvinte, tot establishment-ul clujean reprezentat de Ioan Rus ca lider, l-a susținut pe mincinosul din Sălaj.

Eu tot stau și mă întreb cum de mai are tupeul acest mincinos și extremist să-și scoată nasul în stradă. Există o singură explicație. Cioloș nu-și aparține, el trebuie să execute dispozițiile și ordinele primite de la păpușarii lui. Ar trebui să fie un pic îngrijorat, nu cred că își va putea înregistra partidul de buzunar. De ce? Gazeta de Bistrița a publicat un articol genial tot săptămâna trecută. ”Blonda lui Mihai Răzvan Ungureanu”, fostul șef al SIE a intervenit în procesul deschis de Cioloș la TMB pentru înregistrarea partidului său Mișcarea România Împreună în contradictoriu cu acesta. Deci ce avem aici? ”Feblețea” fostului director SIE și om al lui Iohannis se împotrivește înregistrării partidului lui Cioloș. Foarte bine. Intărâtă-i Drace pe amândoi!

P.S. I-aș atrage atenția lui Cioloș care se numea doar Dacian înainte de stagiul în Franța ce a pățit un alt Julien celebru – Julien Sorel -.

 

Liviu Man

3 COMENTARII

 1. Fals!
  Nu credem că neintrarea României, înainte de anul 2000, în UE şi NATO s-a datorat PUNR-ului sau PRM-ului! Să fim serioşi şi să lăsăm uşor tratatele lui peşte, cu Ungaria şi Ucraina!
  Aşa au fost contextele internaţionale de-atunci!….cartea s-a jucat pe axa SUA-RUSIA şi invers!
  Economia României trebuia pusă de-a binelea pe butuci!
  Oare aţi uitat ce s-a întâmplat cu agricultura românească din acele vremuri?
  Mergeţi acum să vedeţi ce s-a întâmplat, spre exemplu, în judeţul Cluj cu „Avicola” sau cu creşterea porcilor de la Bonţida !….şi nimeni nimic nici astăzi!
  Acolo n-au fost banii poprului român?
  Aaaaaaa, că Cioloş e un parvenit cocoţat şi susţinut de servicii în politica românească precum mulţi alţii ca el e foarte adevărat! El rămâne unul din trădătorii descoperiţi ai interesului naţional, motiv pentru care suntem de acord să-l voteze numai „Vulpea” şi Ioan Rus!

  • Întotdeauna vor exista țări conducătoare și țări conduse. Din păcate, prin politicienii pe care îi avem, noi suntem cei conduși în funcție de interesele altora. Un Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare și Sfânt, Matei Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Carol I sau Regele Mihai, sunt doar excepții.

 2. Poate videoconferința să aducă Plus valoare ? Da. Dacă se face în amfiteatrul potrivit. Definiția proiecției accentueaza lipsa camerei. Formula Mişcare de Integrare Națională Unitară Solid(t)ară e mai potrivită raportat la ce se vrea. Urma scapă turma ? Urma Afacerilor Externe pare că roteşte cadrele Afacerilor Interne a Gărzii Pretoriene, pepiniera de valori, mauri, numizi şi comageni. Forță puternică cu înaltă disciplină civică, muncitorească, oameni de nădejde şi la bine, dar mai ales la greu. Nu privind mulțimea, ci oglinda ! Urma scapă turma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here