Recunosc, niciodată nu mi-a plăcut personajul. Originea lui nu l-a ajutat. Provine dintr-o familie de țărani săraci care, dacă n-ar fi existat comunismul și al său cârmaci ”genial” Nicolae Ceauseșcu, astăzi Dacian Cioloș culegea căpșuni sau sparanghel în Spania sau era, în cel mai bun caz, învățător în satul lui natal – Pericei. Dar a avut grijă Nicolae Ceauseșcu de familia lui și vărul său, milițianul Virgil Ardeleanu pe care l-a prins Revoluția  din decembrie 89 în scaunul de comandant al poliției municipiului Cluj Napoca. Pe tată-său, din pui de țăran regimul comunist l-a făcut milițian, așa cum l-a făcut și pe sinistrul Virgil Ardelean unul dintre monștrii plăsmuiți de regimul comunist. Când a picat la facultate, Dacian Cioloș a fost salvat de vărul lui Virgil Ardelean, care l-a băgat la MAI la trupele de Securitate la batalionul de pe strada Ploiești în plin centrul Clujului. Acolo a făcut armata lungă de un an și patru luni sub oblăduirea lui Virgil Ardelean. Să fie clar, în trupele de Securitate mergeau doar cei fideli regimului comunist, aceste trupe fiind cele mai iubite de către N. Ceauseșcu. După complotul unor militari din MApN împotriva lui (complotul condus de generalul Ioniță care a și fost ulterior asasinat de către Ceauseșcu), dictatorul se baza în primul rând pe aceste trupe ca pe o gardă pretoriană. Deci, aici s-a format tânărul Cioloș, care minte ca un porc că nu știa că-i păzea casa Doinei Cornea. Bineînțeles că știa pentru că în limbajul celor de la Securitate casa Doinei Cornea era un obiectiv care trebuia păzit așa cum erau păzite de trupele de Securitate și barajele, fabricile strategice, gările sau aeroporturile. Deci, Cioloș era de maximă încredere pentru că a fost trimis să păzească obiectivul ”Doina Cornea” și nu Fabrica Terapia!

I-am făcut nenumărate cereri în scris să ne spună unde a făcut armata. Porcul (Dacian Cioloș) și sper să mă dea în judecată, n-a răspuns la niciuna. Colegul meu Răzvan Robu l-a întrebat într-o conferință de presă unde și-a satisfăcut stagiul militar, iar Cioloș a replicat că nu își mai amintește. Deci, nu-ți aduci aminte unde ți-ai petrecut aproape doi ani din viață! Cât de mincinos și de nenorocit poți să fii! A recunoscut chiar el că a servit Securitatea abia după ce toată presa a vuit, iar Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat public la Brașov în cadrul unei manifestații publice.

La fel a făcut porcul – îmi cer scuze suinelor pe această cale – când a fost întrebat dacă a fost membru PUNR și că a ocupat în 1993 funcția de vicepreședinte a PUNR  a negat la început, apoi a recunoscut că a făcut parte din organizația Uniunea Vatra Românească. În ruptul capului n-a vrut să recunoască fosta apartenența a sa la PUNR deși, președintele PUNR Gheorghe Funar, a confirmat că i-a fost adjunct și că l-a și angajat la Primăria Cluj Napoca, deoarece ”era băiat bun și sărac”. Și atunci cum se explica această conversie de la băiatul naționalist și sărac dintr-o familie de țărani transformată în milițieni de către Nicolae Ceauseșcu și regimul său pe care Cioloș cu familia lui ar trebui să-l pupe-n cur pentru că altfel acum nu conta a ajuns mare comisar european, acum va deveni europarlamentar  și la toamnă se pregătește să devină președintele țării.

E simplu! Este omul Securității care și-a păstrat și multiplicat puterea după decembrie 2989 la infinit. Ce-a devenit verișorul lui Ciolos ,Virgil Ardeleanu după 89, de trei ori șef al temutului serviciu 0215 care ani de zile a rivalizat cu SRI-ul și care acum este pensionar de lux, multimilionar în euro și dezvoltator imobiliar în Cluj. Că doar lui Emil Boc îi plac securiștii, știe el de ce!. Iar Cioloș, acest porc mincinos securist, creație de-a lui Nicolae Ceauseșcu, va deveni europarlamentar pe voturile proștilor care se cred anticomuniști, anticorupți liberi și frumoși.

Bine le face Cioloș cu Securitatea din spate că-și bate joc de ei. O merită!

Pentru Cioloș, o informație! Gurile rele spun că ai fost membru MISA și cred că acele imagini, dacă ieși bine în alegeri, prietenul Iohannis le va sifona în ceva organ de presă prieten. Ce ne vom mai distra! Știu că ți s-a promis de către băieți că nu mai există pozele și dovezile apartenenței tale la Uniunea Vatra Românească și PUNR, dar crede-mă există! Neamțul știe mai bine!

Liviu Man

4 COMENTARII

  1. Asta cred ca-i o minciuna,ca la trupele de securitate mergeau ”doar cei fideli regimului comunist”.Stiu doua cazuri,in care precis nu era asa,un muncitor de la UVA Arad,iar al 2-lea,chiar baiatul surorii mele mai mari,ce nu aveau nici in clin nici in maneca cu fidelitatea fata de PCR.De altfel chiar conspirationistii din securitate si armata au sacrificat trupe de securitate in lovitura de stat din dec.’89 fara remuscare in masacrul de la Otopeni, au planuit la fel omorarea recrutilor secu din garnizoana Somcuta-Mare-acolo nu lee-a reusit,iar la MAPN au sacrificat uslasi nevinovati,tot cu diversiunea ca is teroristi,care il apara pe Ceausescu.Drept ii ca datorita unor destainuiri a doi fosti turnatori ce mi-au relatat ca la stagiul militar au semnat Angajamentele cu Secu,sant convins ca majoritatea lor acolo erau racolati si probabil ca la trupele Secu,cu atat mai vartos,iar Dancian,fiind un ”patriot”de aceasta speta inca de acolo a evoluat pe aceasta baza, ajungand in prezent pe cele mai inalte culmi ale asa zisului stat de drept,ma rog,si parlamentar ”democratic”european,fara indoiala in scurt timp.

    • Așa e, nu era nimeni încorporat la securitate, ca militar în termen pcine știe ce criterii de loialitate. După cum trebuia completate efectivele. Dar Ciloș ar trebui să îl dea în judecată pt defăimare pe autor. Altfel …

  2. …si ce i daca a facut armata la Securitate?? si ce i ca a pazit casa lui Cornea ..si cei daca a facut parte din partidulul lui Funar…si ce i da a ca practicat yoga sau a fost la MISa ??..Va e dor de adrian nastase, dragnea , base..OLIGOFRENILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Am facut si eu armata pe timpul lui ceasca si stiu foarte bine ca cei care faceau armata la trupele de graniceri , militie si securitate ereau foarte bine verificati ei si famililile lor cat de fidele sunt regimului . Este adevarat ca militarul nu si alegea arma unde facea armata ex artilerie , geniu , frontiera , tancuri sau securitate ci mergea unde primea ordinul de incorporare . Nedumerirea mea mare este ca cei de la trupele de securitate pazeau depozite de munitii , poduri , depozite etc nu faceau de paza la poarta dizidentilor si opozantilor politici unde de REGULA actionau ofiterii de securitate acolo nu militarii de rand . Daca domnul Ciolos a facut paza la poarta Doamnei Cornea exista o mare semn de intrebare la care acesta trebuie sa dea un raspuns !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here