restaurant/cafenea inchis
Foto: Mediafax - Alexandru Dobre

În ultimele zile, județul Cluj a înregistrat o rată a incidenței cumulate a cazurilor de coronavirus sub 3 la 1.000 de locuitori. În aceste condiții, s-a ridicat problema redeschiderii restaurantelor și cafenelelor, însă acest lucru nu este posibil, potrivit subprefectului, dat fiind faptul că încă sunt UAT-uri clujene care se află în zonă roșie.

Citește și Rata incidenței în UAT-urile din Cluj. 3 comune au rata 0,00

Irina Munteanu a transmis în acest sens că „nu poate explica la acest moment situația.”

„Rata de incidență este într-adevăr în scădere”, a mai subliniat subprefectul Clujului.

„Din discuțiile pe care le-am avut dimineață cu domnul director al DSP, după data de 20 ianuarie vom avea o stabilizare a situației. Au fost și Sărbătorile, iar în acest context s-a testat puțin”, a explicat Irina Munteanu.

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a evidențiat pentru Gazeta de Cluj că o astfel de măsură este prematură.

„Nu ar trebui să ne grăbim să luăm această măsură de redeschidere a restaurantelor și cafenelelor. Înțeleg că HoReCa este afectată în această perioadă a pandemiei, însă părerea mea, ca medic epidemiolog, este că, dacă vrem să ne bucurăm de un succes real, ar trebui să mai așteptăm două-trei săptămâni pentru a observa eventual o schimbare reală”, a declarat Mihai Moisescu.

„În ideea de a consolida situația, vom aștepta și următoarele analize ale situației epidemiologice. Se va orbserva și care va fi efectul Sărbătorilor, dacă oamenii au respectat condițiile sanitare sau nu”, a adăugat directorul DSP.

Subprefectul de Cluj a mai asigurat cetățenii că situația epidemiologică de la nivelul județului este constant reevaluată.

Citește și Cum a rezistat pandemiei cel mai mare lanț de restaurante din Cluj. “Sperăm să ne revenim undeva în 2 ani de zile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.