Smartphone-urile pliabile au evoluat foarte rapid în ultimii ani. Această evoluție poate fi observată într-un mod deosebit de relevant în familiile Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip de la Samsung. Samsung s-a angajat în favoarea smartphone-urilor pliabile încă din primul moment în care tehnologiile de afișare au devenit disponibile pentru integrarea în dispozitive comerciale. A fost un pariu riscant, dar care, iată, a dat roade.

Z Flip și Z Fold: două interpretări ale pliabilității

Într-un smartphone, ecranele pliabile pot fi utilizate atât pentru a maximiza dimensiunea acestuia, păstrând (pe cât posibil) esența unui telefon mobil în ceea ce privește greutatea și dimensiunile, cât și pentru a o minimiza, respectând totodată esența unui telefon mobil convențional în ceea ce privește utilizabilitatea.

În primul caz, avem de-a face cu terminale pliabile de tip „Fold”, în timp ce în al doilea caz, avem de-a face cu terminale pliabile de tip „Flip”. „Fold” sunt mai potrivite pentru utilizarea de tip office, unde maximizarea dimensiunii ecranului oferă beneficii mai mari în ceea ce privește îmbunătățirea productivității sau valorificarea performanțelor unor dispozitive precum Galaxy Z Fold 5 în scenarii multitasking.

Dispozitivele „Flip”, pe de altă parte, sunt mai potrivite pentru scenarii de uz general, pentru un public mult mai larg care apreciază reducerea dimensiunilor care vine odată cu plierea smartphone-ului. Acesta este cazul lui Samsung Flip 5 , care vine cu îmbunătățiri substanțiale față de generația anterioară.

Samsung Flip 5: îmbunătățiri semnificative ale experienței de utilizare

Samsung Galaxy Z Flip5 vine cu îmbunătățiri foarte importante la două elemente cheie ale experienței de utilizare a unui telefon pliabil: balamaua și ecranul Flex Window exterior sau „secundar”. Spunem „secundar” deoarece acum, în această a cincea versiune, acest ecran este capabil să își asume mai multe responsabilități, datorită creșterii semnificative a dimensiunii pe care a suferit-o. În plus, avem o rezoluție de 720 x 748 pixeli, față de 260 x 512 pixeli pentru Z Flip 4.

Ecran Flex Window de 3,4”

Această dimensiune mai mare sporește capacitatea de utilizare a diferitelor widgeturi preconfigurate de Samsung pentru a rula pe ecranul Flex Window. Printre acestea se numără un player media, vremea, calendarul, alarmele, pașii, apelurile recente, portofelul pentru plăți contactless, apelarea directă a numerelor de telefon, informații financiare sau rutinele SmartThings pentru casa conectată.

De asemenea, este posibilă rularea unor aplicații Android, cum ar fi Google Maps, dacă opțiunea corespunzătoare este configurată în cadrul setărilor sale, așa cum este și cazul lui Netflix sau YouTube, printre altele. Avem acum mai multe opțiuni pentru configurarea aspectului ecranului de blocare. Astfel, se reduce necesitatea de a deschide telefonul pentru sarcini obișnuite, ceea ce îmbunătățește experiența de utilizare a unui terminal pliabil precum Samsung Flip 5.

Balama flexibilă: acum cu design de tip waterdrop

Balamaua noilor Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 vine cu un design tip „picătură de apă”. Acest lucru face posibilă plierea perfectă a terminalului, fără niciun spațiu între cele două părți ale ecranului.

Samsung a reușit să mențină certificarea de rezistență la apă IPX8 cu designul waterdrop, ceea ce reprezintă un pas înainte foarte important. În generațiile anterioare, protecția IPX8 era obținută cu o balama mai puțin elaborată din punct de vedere mecanic, dar perfect funcțională din punct de vedere al ergonomiei.

Rezultatul este un Samsung Flip 5 care este cu câțiva milimetri mai subțire atunci când este pliat, în timp ce plierea balamalei este mai puțin vizibilă, iar durabilitatea mecanicii acestei componente este crescută în comparație cu generațiile anterioare.

Afișaj, cameră foto și performanță de calitate

Pe lângă avantajele derivate din caracterul pliabil al ecranului de pe Samsung Flip 5, acesta este un telefon premium care se remarcă prin calitatea componentelor precum ecranul și camerele foto, ca să nu mai vorbim de aspecte precum opțiunile de stocare și performanțele procesorului și ale memoriei.

Afișaj principal: luminos, rapid și precis

Ecranul principal pliabil este prevăzut cu tehnologia Dynamic AMOLED 2X, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz, suport HDR10+ și o luminozitate de până la 1.750 de nits, comparativ mai bun decat displayul noului Samsung A55 de exemplu.

Diagonala sa este de 6,7”, o dimensiune care vă permite să profitați la maximum de capacitățile ecranului pliabil, maximizând spațiul disponibil pentru vizualizarea conținutului.

Este un ecran fără cusur în ceea ce privește tehnologia, care îmbunătățește, de asemenea, rezistența față de generațiile anterioare, fără ca plierea balamalei să fie prea vizibilă. În orice caz, aceasta este mai puțin vizibilă decât la predecesorii săi.

Camere foto: o experiență fotografică de calitate

Camerele foto ale Samsung Flip 5, datorită „pliabilității” ecranului, oferă o mare varietate de posibilități de utilizare.

De fapt, cu ajutorul ecranului Flex Window, putem transforma camerele din spate în camere de selfie, profitând de posibilitățile acestor senzori optici, care sunt mai buni decât cei ai unei camere de selfie convenționale. Această funcționalitate se numește FlexCam.

Modul Flex: aflați cum îl puteți face parte din viața de zi cu zi

Cu Z Flip 5 în modul Flex, jumătatea inferioară poate fi ridicată pentru a face fotografii și înregistrări video sau pentru a participa la întâlniri și conferințe video. Când ecranul este deschis în anumite unghiuri, jumătatea inferioară afișează comenzile de interacțiune, în timp ce jumătatea superioară afișează conținutul capturat sau vizualizat.

Repertoriul său include o cameră cu unghi larg și o cameră ultraangulară pentru partea din spate, cu senzori de 12 Mpx în ambele cazuri. Avem parte de stabilizare optică pentru camera cu unghi larg, cu deschidere F1.8. Camera ultraangulară are o deschidere de F2.2. Camera selfie, între timp, este de 10 Mpx. Toate camerele captează video la o rezoluție de până la 4K.

Procesarea imaginilor și a clipurilor video a fost îmbunătățită față de generația anterioară, ceea ce contribuie la îmbunătățirea experienței foto și video.

Procesorul de înaltă performanță de la Samsung

Samsung Flip 5 este alimentat de un SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 pentru Galaxy, cu o viteză de ceas ușor mai mare decât cea a Snapdragon 8 Gen 2-urilor convenționale.

Astfel, performanța procesorului central, a GPU, a NPU sau a procesorului de imagine este îmbunătățită în comparație cu generația anterioară, iar în același timp, eficiența consumului de energie este îmbunătățită. Acest ultim punct are ca rezultat o mai bună utilizare a bateriei de 3.700 mAh.

Memoria RAM este de 8 GB LPDDR5, însoțită de 256 GB sau 512 GB de stocare. Aceasta este o configurație destul de „încărcată” din punct de vedere tehnologic, care va permite până la patru ani de actualizări Android garantate, plus actualizările de securitate corespunzătoare.

Încape în buzunar, este Z Flip

Samsung Flip 5 permite o experiență mobilă fără cusur, în comparație cu experiența mobilă a unui telefon convențional, adăugând însă la această experiență virtuțile unui ecran pliabil de tip flip.

Galaxy Z Flip 5 pliat se potrivește în orice buzunar. În plus, dimensiunea mărită a ecranului exterior Flex Window face ca acesta să fie mai ușor și mai bine utilizat atunci când telefonul este pliat, reducând necesitatea de a deschide telefonul în permanență.

De asemenea, acesta dispune de camere foto bune, performanțe foarte ridicate, un design industrial excelent cu balama în formă de lacrimă și rezistență IPX8, toate acestea într-un format pliabil care se potrivește perfect buzunarelor și genților mici și utilizării zilnice cu o experiență premium a telefonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.