Decizia Curţii Constituţionale privind nelegalitatea interceptării convorbirilor telefonice şi a transmisiilor de date, cât şi a filajelor sau ale  altor activităţi de urmărire făcute de către SRI şi motivarea acestora  i-au aruncat într-o neagră depresie pe cei din serviciile secrete cât şi pe acoperiţii din presă.

Imediat după ce a apărut pe site-ul CCR motivarea deciziei titluri apocaliptice au început să curgă pe micile ecrane cât şi pe internet:

„Interceptările SRI sunt scoase! Vezi lista cu 24 de corupţi ce scapă de puşcărie datorită CCR.” – Digi 24 TV, „Cum ajută Curtea Constituţională tâlharii şi criminalii.” Adevărul „Ce dosare penale au beneficiat de suportul SRI care vor fiafectate de decizia Curţii Constituţionale.” Adevărul „Hellvig SRI: Decizia CCR” un impact cert asupra securităţii naţionale. Considerăm că vor fi afectate dosarele aflate în diferite faze ale justiţiei – Hotnews.ro.

Toată lumea, adică acoperiţii din presă nu mai pot de grija SRI-ului care în dispreţul Constituţiei, legea fundamentală a ţării numită România care este totuşi membru al UE şi NATO, s-a amestecat în urmarirea penală a inculpaţilor lucru care este interzis  expres de către Constituţie. Mai mult decât atât să ne amintim de declaraţia generalului SRI Dumbravă care ne-a asigurat că SRI urmăreşte dosarele până la finalizare. Adică SRI care are atribuţii conform Constituţiei doar să se implice în probleme de siguranţă naţională a devenit noua „poliţie economică” a României şi monitorizează toate dosarele „relevante” pentru ţară.

De când şi de unde până unde? Până în acest moment  SRI-ul  nu  ne-a lămurit dacă există magistraţi care sunt ofiţeri  acoperiţi ai SRI în ciuda apelurilor Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania şi ai Asociatiei Magistratilor din Romania . Nici preşedintele Iohannis, prizonierul de lux al serviciilor secrete nu a făcut nimic care să risipească secretul care apasa  asupra conştiinţei multor judecători din România.

Şi acum colac peste pupăză, CCR le ia jucăriile SRI-ului. Serviciul secret nu mai poate face jocurile nu mai poate afla informaţii în care unele cazuri erau traficate informatii  contra unor sume imense de bani către oameni de afaceri care voiau să-şi îngroape concurenţa.

SRI nu va mai putea iniţia dosare de corupţie pentru a-l distruge pe X, cunoscutul  om politic sau pe Y, distins om de afaceri român pentru a deschide drumul   unei  firme multinaţionale. Adio. Sigur că unii şi-au dat cu firma  n  în cap. Un alt exemplu tipic de istorie. Procurorul ex-comunist Monica Macovei „Trebuie să găsim un echilibru între respectarea drepturilor omului şi reducerea criminalităţii într-o ţară în care criminalitatea este ridicată, drepturile omului nu pot fi exercitate pe deplin”. Să nu uităm că Monica Macovei  este preşedinte al APADOR-CH.

Avocatul Adrian Neacşu într-o postare pe Facebook, din 10 martie a comparat-o pe Monica Macovei cu fostul procuror general al URSS din timpul Marii Epurări Staliniste din anii ’30 care are pe conştiinţă între 5 şi 10 milioane de victime care spunea:

„Există perioade în istoria omenirii, ca şi vieţile noastre când legile trebuie privite ca anacronice şi este necesar să fie date la o parte” spune avocatul Neacşu: „Citatele aparţin unul lui Visinski, procurorul general al lui Stalin din perioada terorii, iar celălalt unui fost ministru de justiţie al României democratice şi stat de drept. Să facem un mic exerciţiu. Le puteţi atribui corect personajelor indicate?”. Tot de la Monica Macovei am aflat că serverele care foloseau ascultării convorbirilor telefonice au costat un miliard de euro, informaţii confirmată de către ministrul justiţiei Prună. Deci România a doua cea mai săracă ţară din UE, după Bulgaria cheltuie un miliard de euro pe servere pentru SRI în timp ce 1/3 din populaţie, adică aproape 7 milioane de români trăiesc în sărăcie sau se află în risc major de a fi foarte săraci.

Iată moştenirea epocii Băsescu – Macovei. Impozitele noastre sunt canalizate pentru organele de represiune. Cred că cei care au investit aceste sume enorme , dacă sunt reale, ar trebui judecaţi pentru trădare naţionala.

O altă cifră care dă frisoane: judecători, români au emis mai multe mandate de interceptări telefonice pe securitate nationala  în 2015 decât judecătorii americani la cererea FBI, în condiţiile în care raportul între  populaţiile SUA şi a României e de 16:1. Deci românii, per capita, sunt de 35 de ori mai ascultaţi de servicii  decât americanii în condiţiile în care riscurile de securitate sunt incomparabile între România şi SUA.

Din păcate, la 25 de ani de la căderea comunismului România se află încă prizoniera unui sistem de forţă care întreţine corupţia , reprimă libertatea de expresie şi capitalul românesc şi ţine o ţară întreagă în subdezvoltare. Pentru că soluţia la problema corupţiei nu o constituie un cod penal mai dur şi mai multe închisori ci  mai multe şcoli şi un învăţământ  de calitate.

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.