Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU), instituție aflată în pixul lui Raed Arafat, a semnat cu Deltamed, firma clujeană patronată de Dan Gorgan, unul dintre cunoscuții lui Arafat, un alt contract subsecvent din cadrul licitației Furnizarea de echipament special pentru pompieri. Potrivit anunțului făcut ieri pe SEAP, contractul este în valoare de 6.156.722 de lei, fără TVA, fiind al patrulea de acest gen.

Plafonul maxim al acestei licitații este de 57.475.000 de lei, fără TVA!

Spre finele anului trecut, IGSU a acordat contractul cadru ”Container suport logistic al intervenției cu echipamente individuale de protecție” asocierii formate din firmele Grădinariu Import Export și Deltamed. Valoarea lui se situează între 21.298.000 și 21.773.200 de euro, fără TVA. După 10 zile de la încheierea lui, Deltamed a semnat cu IGSU primul contract subsecvent în valoare de 5.316.300 de euro.

IGSU face această achiziție în contextul în care, la jumătatea acestui an s-a încheiat proiectul european Multirisc în cadrul căruia Inspectoratul a cumpărat tipuri similare de containere pentru intervenții în valoare de 160 de milioane de lei. Și în cadrul acestui proiect una dintre firmele cu care IGSU a încheiat contracte este Deltamed. Firma clujeană a primit peste 10,4 milioane de euro pentru furnizarea unei autospeciale.

În funcția de șef al IGSU a fost numit generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi.

În noiembrie 2015, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a stabilit că Dan-Paul Iamandi a fost recrutat de organele de contrainformații militare „pentru încadrarea informativă a militarilor în teren și a cadrelor din unitatea să „în scopul prevenirii unor abateri disciplinare de la ordinea și disciplină militară””. Potrivit CNSAS, Iamandi a folosit numele conspirativ „Ioan Popă”, dar nu a semnat un angajament și nici nu a transmis informații către Securitate, astfel că nu i se poate atribui calitatea de colaborator sau lucrător al Securității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here