Grupul de Comunicare Strategică a informat, marți, că în ultimele 48 de ore „au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire”. Însă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație prin care subiniază faptul că cele 994 cazuri raportate de către GCS nu ar fi NOI:

Sunt si testarile pentru cei internati, sunt si pentru cei care vor sa plece in concediu si își fac acele testari la cerere”. De aici se deduce faptul că în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19, potrivit spuselor ministrului Sănătății.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri, vom avea doua saptamani dificile pentru a putea reimpune acele masuri de carantina, izolare in spital, izolare la domiciliu. In functie de respectarea acestor norme vom putea vedea evolutia in perioada urmatoare. Repet, vom avea doua saptamani destul de grele, munca asidua, atat la nivelul DSP cat si la unitatile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here