Deputat clujean USR: Excluderea lui Danileț din magistratură, o inepție demnă de state din lumea a treia

145

Deputatul clujean de la USR, Radu Molnar, a sărit în apărarea judecătorului Cristi Danileț, precizând că este unul dintre cei mai vocali și principali judecători din România. Parlamentarul a amintit faptul că USR la propus la Curtea Constituțională a României, dar nu a avut susținerea celorlalte partide politice, care au preferat judecători șantajabili și obedienți.

„Ne-am dorit un membru echilibrat care să apere drepturile cetățenilor, dar din păcate nu a avut și susținerea celorlalte partide, care preferă judecători șantajabili și obedienți. Însă aceeași atitudine i-a creat și animozități din partea celor care consideră că justiția este o anexă a politicii. Și de aceea s-au pus în mișcare mecanisme pentru a-l împiedica. Astfel, pentru niște filmulețe de pe TikTok, Danileț a fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură! O inepție demnă de state din lumea a treia, unde mafia controlează totul”, a scris deputatul clujean pe o rețea de socializare.

Circul de la CSM nu s-a terminat nici după ce ICCJ a decis că sancțiunea a fost greșită și a schimbat-o în avertisment

„Între timp, același CSM a mai dat două sancțiuni împotriva lui Cristi Danileț, tot cu pedeapsa excluderii. Este foarte clar că acest om deranjează sistemul. Faptul că este transparent, corect și mai ales plăcut de oameni este un pericol pentru cei care subjugă justiția de ani de zile.Pumnul a fost băgat în gura judecătorilor de Liviu Dragnea, însă după cum vedem el este menținut și de actuala guvernare. Sub înaltul patronaj al lui Klaus Iohannis, legile justiției au fost măcelărite mai departe, iar liderii PNL și PSD se înțeleg de minune când vine vorba să limiteze democrația din România. Dar cu toate astea eu sunt optimist și cred că judecătorul Cristi Danileț va avea câștig de cauză. Am încredere că încă există profesioniști onești în sistemul juridic românesc, care înțeleg valoarea lui Danileț ca simbol al luptei anticorupție și că România are nevoie de oameni ca el”, a conchis Radu Molnar.

Citește și: VIDEO. Un parlamentar clujean, despre succesul Clujului: Când ai un oraș atât de deschis, lucrurile încep să se întâmple

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here