Vizita noului preşedinte al Ungariei, Novak Katalin, în țara noastră a stârnit nenumărate contoverse și discuții, atât din partea opiniei publice, cât și din partea politicienilor. Deputatul UDMR Szabo Odon a intervenit în scandal, declarând că partidele din coaliţie au o guvernare matură.

Acesta a precizat că sunt câţiva interesaţi, în principal din zone extremiste, care încearcă să bage băţul prin gard, iar aceste iniţiative vin în principal din zona rusească. Cei care astăzi în România încearcă să pună comunitatea maghiară în zona de adversari nu fac altceva decât sunt propagandişti ai Rusiei, a mai spus el.

”Unii, în momentul de faţă, observ de ceva timp, tot caută nod în papură, în anumite chestiuni. Nu există aceste lucruri. În general, tot apar din anumite zone, destul de obscure, anumite teme. Este o hartă a busericilor reformate, eu cred că în România avem, o libertate a religiilor, cei care comentează să citească mai mult, nu cred că trebuie să ne apucăm în momentul de faţă să ostracizăm şi să punem pe rug bisericile”, a mai spus deputatul UDMR. 

El a precizat, despre reacţia MAE, la declaraţiile preşedintelui Ungariei, că ”şi domnul Aurescu se ocupă de românii din afara graniţelor şi este foarte bine”.

”Ungaria a preluat modelul dublei cetăţenii după legea dublei cetăţenii româneşti. Avem peste un milion şi ceva de români în Moldova, sau ţările învecinate, 3 milioane de români în afara graniţelor, statul român sprijină învăţământul în limba română, în Spania, Italia, Portugalia. Prin Biserica Română construim biserici unde avem comunităţi de români. (..) Avem preoţi pe care îi plăteşte statul român, în aceste ţări din afara graniţelor, plătiţi din bugetul de stat al României”, a mai spus Odon, precizând că el consideră acest lucru bun.

Întrebat dacă vizita preşedintei Ungariei a provocat tensiuni în coaliţie, Szabo Odon a spus: ”Eu nu cred acest lucru, avem o guvernare matură. Sunt câţiva interesaţi, în principal din zone extremiste, care încearcă să bage băţul prin gard. Şi aceste iniţiative vin în principal din zona rusească”.

Parlamentarul UDMR a precizat că ”cei care astăzi în România încearcă să pună comunitatea maghiară în zona de adversari nu fac altceva decât sunt propagandişti ai Rusiei”.

Sursa:  news.ro

Citește și: Claudia Gherman, luată la rost de Emanuel Ungureanu: Mare rușine! Vă imaginați prin ce chinuri a trecut pacientul?

3 COMENTARII

  1. Ungurii astia ce viseaza sa fure pamanturi majoritar romanesti ar trebui pusi la punct ca prea obraznici sunt si prea si-o cauta cu lumanarea

    • In Germania, dar și alte state ce manifestă preempțiunea ca normă juridică imperativă, NU cumpără nimeni cum vrea ce vrea unde vrea, vezi Insula Mare a Brăilei marea fermă agricolă !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here