Partidul Mişcarea Populară este invizibil şi se confruntă cu un eşec în urma alegerilor locale de duminică, 5 iunie, unde Adrian Gurzău, candidatul la Primăria Cluj-Napoca din partea PMP, a obţinut doar 1.289 voturi. Pentru Primăria Cluj-Napoca, din totalul de 102.205 alegători care s-au prezentat la urne, voturile valabil exprimate la funcţia de primar au fost de 99.296.

 

Imaginea de astăzi a României oferă o societate în care corupţia se desfăşoară la toate nivelele sociale şi în care este implicat sectorul public şi privat. Corupţia sub formă de nepotism, şpagă, mită sau conflict de interese apare în toate structurile administraţiei, la nivel local, regional şi naţional. Din păcate, şi Clujul are un sistem de administraţie care are la bază clientelism politic şi nepotism.

 

Nepotism cât vezi cu ochii la PMP Cluj

Liderul PMP, Eugen Tomac a declarat în 2014 că PMP vrea să arate că este un partid destinat tinerilor, care nu se bazează pe nepotism:

”Ştim că tinerii nu trec pragul sediilor de partide, că nu vor să participe la şezători politice. Am venit astăzi să le dăm acest semnal, că se poate face politică şi altfel. Eu sunt un om împlinit, pentru că soţia mea nu se regăseşte pe lista PMP (pentru europarlamentare – n.red.)”, a declarat liderul PMP,potrivit pmponline.ro.

Culmea, Clujul nu împărtăşeşte aceleaşi principii, iar în barca Partidului Mişcării Populare Cluj a intrat şi nepotismul. Astfel, pe lista consilierilor PMP Cluj, făcută  înainte cu două zile de a fi depusă la Biroul Electoral Judeţean. Făcută noaptea la ore târzii şi terminată după-masa în următoarea zi, Angela Sacaliş, împreună cu Mihai Curteanu şi Adrian Gurzău, au hotărât cine intră pe liste şi cine nu.

Întâmplarea face ca finii lui Adrian Gurzău, Mihai Curteanu şi Cristian Iusco să ocupe locuri demne în PMP Cluj. Curtean a ajuns pe listele pentru Consiliul Local Cluj-Napoca şi este preşedintele Organizaţiei de Tineret Partidul Mişcarea Populară, iar Cristian Iusco are 36 de ani şi este avocat. El deschide lista candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la Consiliul Judeţean Cluj. Este membru al Baroului Cluj din anul 2011, cu o experienţă anterioară de opt ani în calitate de consilier juridic. Din ianuarie 2014 este membru al Partidului Mişcarea Populară, iar din martie 2015 este secretarul general al organizaţiei Cluj a partidului. Lista continuă cu Mihai Gurzău, fratele lui Adrian Gurzău, care culmea, înainte a fost membru PNL.

Sursele spun că eşecul PMP se datorează şi din cauza listei de candidaţi, unde pe lângă favoriţii lui Gurzău, lista este compusă de o grupare de tineri care nu au experienţă în politică.

Tot sursele ne-au spus că relaţia lui Gurzău cu partidul nu e una bună, probabil că acesta este un alt motiv al eşecului PMP Cluj. Se pare că Adrian Gurzău nu e prea interesat de partid şi nici nu a participat la şedinţe. Gurile rele mai spun că Gurzău are un singur atuu, şi anume că Elena Udrea e naşa lui.

După ce Adrian Gurzău a făcut de capul lui listele de candidaţi, a decis să-l înlăture pe Rareş Rusu nu doar din Consiliul Judeţean, ci şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a partidului lui Băsescu. Mai rău, Gurzău nici măcar nu i-a comunicat personal lui Rareş Rusu acest lucru, ”victima” a aflat din presă despre faptul că nu mai deţine nicio funcţie. Sursele spun că a existat şi un război între Rareş Rusu şi Adrian Gurzău. Cauza conflictului se datorează faptului că nu se ştia care dintre cei doi va ajunge şef. Ghinionul lui Rusu este că nu o are pe Udrea alături.

Tot pe surse, am aflat că Angela Sacaliş nu are nici liceul terminat, dar totuşi s-a vrut consilier la Cluj-Napoca. Acesta deţine un salon de bronzat – Elisun Studio – în incinta Sora şi este administrator la Eliza & Angi SRL, firma ce are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul al îmbrăcămintei în magazine specializate, unde soţul ei Bogdan Cristian Sacaliş este asociat şi de asemenea membru PMP Cluj.

 

Situaţia la PMP – tensionată

După alegerile locale de duminică seară, Adrian Gurzău a avut o reacţie neaşteptată după înfrângere şi a avut un comportament violent asupra unui coleg de partid.

Duminică seara, cei de la PMP erai şocaţi de procentul ruşinos obţinut de Adrian Gurzău la Cluj-Napoca.

Datorită stresului şi a dezamăgirii pe care acesta a adus-o partidului PMP, Adrian i-a refuzat accesul în sediu, unui membru de partid răstindu-se la el şi poftindu-l afară. Este vorba de domnul jurist Radu Cămărăşan, liderul organizaţiei din cadrul Mănăştur

Motivul invocat de Gurzău a fost penibil: deputatul PMP i-a spus colegului său de partid că nu are ce căuta acolo pentru că nu există sediu PMP ci locaţia reprezintă de fapt ”sediul său parlamentar”, lucru total neadevărat.

Cu toate aceste, Adrian Gurzău, campionul la absenţe în Camera Deputaţilor pe total mandatul său, a avut tupeul de a susţine că spaţiul primit de la Primăria Cluj-Napoca este al său în calitate de parlamentar şi nu al partidului Mişcarea Populară.

„În calitate de membru de partid al PMP, din octombrie încoace, am participat la mai multe şedinţe în sediul de pe eroilor. Acum că a făcut de ruşine echipa de campanie cu scorul acesta, m-a scos afară din sediu spunând că nu am ce să caut acolo pentru că de fapt locaţia reprezintă biroul său parlamentar” declară victima lui Adrian Gurzău.

 

Scandal şi la secţia de votare

Scandal la o secţie de votare din cartierul clujean Grigorescu după ce candidatul PMP la Consiliul Judeţean Cluj Cristian Iusco a fost împiedicat să îşi facă poze în incinta secţiei imediat după ce a votat. Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară susţin că în loc să sune la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) pentru reglementarea situaţiei, preşedintele secţiei de votare l-a sunat pe directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Traian Runcan, care ar fi interzis să se facă poze.

Candidatul PMP la Consiliul Judeţean Cluj Cristian Iusco s-a prezentat duminică dimineaţa la secţia de votare numărul 37 de pe strada Alexandru Vlahuţă amenajată în incinta Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, iar la ieşirea din cabina de vot candidaţii care îl însoţeau au dorit să-i facă poze. Preşedintele secţiei de votare şi-a ieşit din minţi interzicându-i să se pozeze. Cu toate că staff-ul de campanie a candidatului a susţinut că Biroul Electoral Judeţean nu interzice acest lucru, preşedintele secţiei de votare nu s-a lăsat înduplecată. Preşedintele secţiei de votare numărul 37 a fost Daniela Ciglenean.

 

Traian Băsescu s-a trezit la realitate

Deşi exista suspiciunea că Adrian Gurzău era preferatul lui Traian Băsescu pentru că acesta i-a botezat împreună cu Elena Udrea doi copii, până la urmă Băsescu a luat decizia corectă şi l-a destituit pe Gurzău din conducerea PMP Cluj în timpul unei şedinţe de partid la Bucureşti, condusă de fostul preşedinte al României.

Motivul principal pentru care Băsescu şi-a luat mâna de pe finul Elenei Udrea este scorul execrabil de 1,2% pe care deputatul Gurzău l-a înregistrat la alegerile locale.

Trecând în revistă o analiză politică a listei cu candidaţi a PMP, Mihai Curteanu nu ar putea să îi ia locul în calitate de preşedinte interimar deoarece nu are nici o experienţă în domeniu, iar celălalt fin a lui Gurzău, avocatul Iusco ar cauza un conflict mai mare la nivel de organizaţii judeţene, prin ocuparea funcţiei, fie vorba şi de o perioadă scurtă, având în vedere conflictul pe care avocatul l-a avut cu mai multe organizaţii din Cluj.

În altă ordine de idei, s-ar putea să răsară soarele pe strada lui Rareş Rusu, care a fost înlăturat de ceva timp de către Gurzău tot din executivul PMP, şi care nici nu a fost trecut pe listele electorale, deşi deţinea funcţia de consilier judeţean, la vremea aceea.

Pentru cele 1,2 procente obţinute, Gurzău va reveni la statutul de simplu membru al PMP, statut similar cu al colegului său pe care distinsul deputat l-a dat afară de la sediul de pe Eroilor în seara cu alegerile locale. 

4 COMENTARII

  1. Cuprinzator articol nu pot sa nu remarc exactitatea informatiilor ba mai mult sa aflu si chestii noi, pe care eu ca membru nu le stiam:) Totusi unele rectificari ar fi asa. Gurzau a fost mai rar decat mine la sedinte pentru ca omul are familie, copii necazuri.Habar nu am cine este fratele sau iar ca organizare si hotarare Angela Sacalis a fost cea mai barbata! Nu l-a dat neaparat Gurzau afara pe acel membru , a iesit omul din incita fiind amenintat cu zgarieturi si gheraciuni de nevasta domnului Gurzau! Si aici trebuie apreciata hotararea femeii de a-si apara barbatul! In rest la cum vad ca se pune problema de la Bucuresti posibil sa aiba loc un ”ura si la gara” curand!

  2. sarmanu’ om ce-si face omu cu mana lui de lucru manual se numeste,
    in ce s-a bagat in gheraciunile lu base si nu numa’, noroc ca doamna Amalia Gurzau ii mai spala imaginea, sa renunti la o femeie ca ea, desteapta si frumoasa….pentru niste gheraciuni, unde nu-i minte si cap…asa ajunge omu….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.