Miercuri, 6 ianuarie 2021, trupul neînsufleţit al lui Radu Ionescu, un adolescent de 18 ani, din Deva, elev în clasa a XII-a la Colegiul Pedagogic „Regina Maria”, dispărut de acasă în seara de 31 decembrie 2020, a fost găsit de către autorități la baza unei clădiri nefinalizate din curtea Liceului de Artă din Deva.

sursă foto – Adevărul/ Daniel Guță

Misterul tragediei

Nu se cunosc împrejurările exacte ale morţii tânărului: acesta fie s-ar fi aruncat de pe acoperişul clădirii (unde a fost descoperită o sticlă de whisky pe care acesta o luase într-un rucsac şi telefonul său), fie s-ar fi prăbuşit, în gol, accidental, de la o înălţime de aproape 20 de metri.

Familia sa s-a prezentat la Poliţie pentru a reclama dispariţia tânărului în seara de 2 ianuarie. De atunci, atât poliţiştii, dar şi mai mulţi localnici l-au căutat pe adolescent. 

„Fiul meu, Radu Ionescu a dispărut de acasă pe data de 31.12.2020, la ora 17 din zona Gojdiu, vizazi de şcoala Andrei Şaguna din Deva. La momentul dispariţiei purta o geaca albastra, blugi negri. Este tuns chel, ochi albaştrii verzui, înălţimea de 1,68 si 55 kg. Dacă deţineţi informaţii despre el, vă rog anuntaţi poliţia sau sunaţi-mă la numărul de telefon…”, a fost mesajul tatălui acestuia. 

„Dragul meu copil, iartă-mă că nu am fost în stare să te ajut să trăieşti!”, a scris tatăl lui Radu, pe Facebook.

„Sunt blocat într-un coşmar”

Ieri, 7 ianuarie, mai mulţi foşti colegi şi apropiaţi ai tânărului au prins candele şi lumânări la locul tragediei. Unii dintre ei au relatat, pentru Adevărul, că Radu suferea din cauza depresiei şi anxietăţii şi că ar fi consumat uneori substanţe interzise. Era singuratic şi nu prea ieşea din casă, însă era pasionat de fotografii, spun aceştea. 

„Cred că s-a aruncat în gol, de pe acoperiş. Avea la el o sticlă de Jack, care era pe jumătate băută şi ar fi consumat ceva pastile care să îi dea adrenalină, din câte am auzit”, a povestit unul dintre foştii săi apropiaţi. Ipoteza că acesta ar fi consumat substanţe interzise nu a fost confirmată, până în prezent, de anchetatori.

În ceea ce priveşte consumul de alcool, acesta avea o alcoolemie de 1,9 la mie. Tânărul arată un mesaj pe care Radu l-ar fi trimis unui prieten înainte cu două – trei săptămâni de a muri.

„Sunt blocat într-un coșmar, nu sunt ok, ştiu că eşti confuz, dar aşa e, aş vrea să pot sa schimb totul, de la început spre sfârșit, spre deosebire de Dumnezeu, corpul meu, fie că schimb totul de la început până la final, tot aici o să fie. Dar nu, sunt blestemat. O să îmi fie viaţa, aşa am văzut-o, de la început, de ar fi o opţiune, una încât să ştiu că totul o să fie bine”, a fost mesajul lăsat de Radu Ionescu.

Citește și Noaptea minții! Criminalul tatălui cu doi copii a fost lăsat în libertate

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here