Inca din perioada adolescentei, foarte multi tineri isi doresc sa fie independenti, in mod special fata de familie. Acest lucru este perfect normal, deoarece in acest rastimp din viata lor, incep sa se descopere cel mai bine. Totodata, acestia ani sunt ideali pentru a se trai cele mai complexe experiente, astfel incat sa invete din evenimentele pe care le traiesc, dezvoltandu-se pe baza acestora.

Este foarte important, pentru persoanele de orice varsta, sa aiba un mediu ideal in care sa se dezvolte, avand posibilitatea de a se cunoaste mai bine, de a se dezvolta corespunzator. Dupa o anumita varsta, pentru a se realiza aceste procese, trebuie ca o persoana sa traiasca diverse experiente, din care sa aiba sansa de a invata cat mai multe lectii. Totodata, responsabilitatile si independenta reprezinta factori care nu trebuie neglijati, ci aprofundati.

Sfaturi pentru crearea unui mediu confortabil, intr-o atmosfera placuta

Design-ul interior al unei locuinte trebuie sa reprezinte persoana care locuieste in imobil. Este foarte important ca dupa ce ai facut aceasta schimbare, sa iti amenajezi casa, conform propriilor preferinte cromatice si estetice, fara a-ti neglija factorii cei mai importanti – stilul de viata si personalitatea. Toti acesti parametrii influenteaza atmosfera si confortul de care te poti bucura cat stai acasa.

Fiecare camera are nevoie de atentia ta, toate incaperile trebuind sa aiba o continuitate stilistica. Fie ca este vorba de dormitor si living, fie de hol, bucatarie sau baie, incearca sa mentii stilul de amenajare pe care il alegi. Inspira-te din articole de pe site-uri importante, cu materiale documentate, care te pot ajuta cu indicatii si sfaturi, inainte de a face orice achizitie. Nu incerca sa combini elemente decorative din mai multe stiluri, deoarece in locuinta ta este nevoie de armonie si echilibru, iar aceasta diferentiere estetica, va reprezenta, in subcontientul tau, un factor continuu de stres. Spre exemplu, o baie moderna(imagini) realizata intr-un imobil in stil rustic, este o ruptura vizuala si stilistica.

Pros & Cons – Mutarea din casa parinteasca

Mutarea din casa parinteasca nu este o decizie usoara, cu atat mai mult daca nu exista elemente care sa sustina, in mod special  financiar si emotional, aceasta schimbare. Deseori, responsabilitatile sunt considerate a fi cel mai mare dezavantaj, insa ele formeaza un adult, asa ca nu trebuie neglijate. Este important ca fiecare persoana sa isi gestioneze timpul, in functie de activitatile si actiunile pe care trebuie sa le faca, creandu-si un sistem organizational propriu.

Fiecare adolescent, fiecare tanar care doreste sa se mute pe cont propriu, are nevoie de o lista a avantajelor si dezavantajelor care insotesc aceasta decizie. Principalele aspecte luate in considerare, in primul rand, sunt:

 • Pros
  • Independenta
  • Dezvoltare
  • Mai multa intimitate
  • Responsabilizare
 • Cons
  • Lipsa unui ajutor fizic constant
  • Un numar foarte mare de responsabilitati

Este foarte important sa iti asumi consecintele acestei decizii, fiind pregatit pentru provocarile si schimbarile pe care le vei descoperi. Pentru orice adult in devenire este esential sa experimenteze in anii adolescentei, astfel incat sa isi dezvolte abilitatile necesare crearii unei vieti implinite, construindu-si un stil de viata adecvat nevoilor si telurilor sale in viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here