Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că l-a convins pe omologul său american, Donald Trump, să menţină forţe SUA în Siria, reiterând că rolul Franţei în atacurile împotriva regimului de la Damasc a fost unul complet legitim, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, potrivit Mediafax.

Liderul de la Paris a afirmat că în convorbirile telefonice cu Trump înainte de atacurile aeriene de sâmbătă l-a convins pe preşedintele american să nu se retragă din Siria.

„În urmă cu zece zile, preşedintele Trump spunea că SUA au datoria de a se retrage din Siria”, a declarat Macon într-un interviu difuzat duminică de BFM TV, postul radio RMC şi publicaţia online Mediapart.

„L-am convins că este necesar să rămână acolo”, a completat liderul de la Paris.

„Am avut legitimitate internaţională completă de a acţiona în acest cadru”, a afirmat liderul francez în legătură cu atacurile aeriene lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva unor obiective militare siriene.

„Au fost trei state membre ale Consiliului de Securitate (ONU) care au intervenit”, a completat liderul francez.

Macron a mai afirmat că Franţa nu a declarat război regimului sirian, adăugând că în urma atacurilor au fost distruse „capacităţile de producţie de arme chimice” ale Guvernului de la Damasc.

2 COMENTARII

  1. E de rău dacă macroul are atâta influență asupra lui Trump. Normal, Trump ar trebui să își țină promisiunile electorale și să aducă trupele acasă.
    Oricum, Siria a fost bombardată sub pretexte false. Când vor să bombardeze, mai are loc un ”atac chimic asupra populației civile„. Prost să fii, să nu vezi asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here