În scopul de a scoate în evidență transparența și a furniza informații cruciale publicului, Gazeta de Cluj demarează o investigație meticuloasă referitoare la declarațiile de avere ale membrilor Executivului Consiliului Județean Cluj. Această analiză scoate la iveală informații semnificative privind situația financiară și proprietățile în posesia liderilor responsabili pentru direcția județului. Declarațiile de avere oferă o fereastră către bunurile și veniturile pe care oficialii le-au declarat, permițând astfel cetățenilor să obțină o perspectivă cuprinzătoare asupra responsabilităților lor financiare și a sursei diversificate de resurse pe care le dețin.

Text: Potrivit declarației de avere din 2022, Alin Tișe deține o serie de bunuri, incluzând un teren intravilan și o casă. Însă ceea ce iese în evidență sunt bijuteriile sale scumpe, în valoare de 17.000 de euro, indicând o predilecție pentru astfel de investiții.

Conturile sale bancare, cu un total de 67.401 lei și 470.000 euro, împreună cu acțiunile de 450 lei, evidențiază o diversificare a activelor sale financiare. De asemenea, Alin Tişe are angajamente importante în sfera de afaceri, inclusiv împrumuturi oferite și interese în diverse companii, totalizând 9.046.496 lei. Totuși, datoriile sale considerabile, de 9.250.000 lei, nu sunt de ignorat.

În ceea ce privește veniturile, indemnizația sa ca președinte al Consiliului Județean Cluj a fost de 150.080 lei. Pe lângă aceasta, Alin Tișe a raportat venituri din dividende parțiale, totalizând 2.792.400 lei, subliniind o implicare continuă în investiții și piețe financiare.

Milioane de lei în acțiuni

În declarația sa de avere din 2023, bunurile și veniturile lui Alin Tișe rămân în general stabile. El face note despre teren, casă și un nou apartament cumpărat ca proprietăți imobiliare, menționând în continuare bijuteriile de 17.000 de euro. Cu toate acestea, se observă o scădere a soldurilor de cont, cu un total de 53.984 lei și 421.203 euro. La fel ca în anul precedent, Alin Tișe menține acțiunile de 450 lei și interesele în diverse companii valorând 9.046.496 lei. De asemenea, datoriile de 9.250.000 lei rămân.

Vakar Istvan, în calitatea sa de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, a dezvăluit detaliile din declarațiile sale de avere pentru perioada 2022-2023, oferind o imagine clară asupra resurselor sale personale și a angajamentelor sale profesionale.

Atât în declarația de avere din 2022 cât și în cea din 2023, Istvan face cunoscut faptul că deține o casă de locuit. Acest lucru indică o oarecare stabilitate în portofoliul său imobiliar, un aspect de remarcat. Anul 2022 îl înregistrează pe Istvan cu active financiare de 452.815 lei și aproape 30.000 de euro. În anul următor, 2023, activele sale cresc, ajungând la 594.574 lei și aproape 30.000 de euro. Această creștere sugerează o abordare dinamică a gestiunii finanțelor personale, care poate reflecta fluctuațiile de pe piață sau strategiile de investiții personalizate.

În ceea ce privește veniturile, Istvan își relevă salariul ca fiind o sursă principală de venit. În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, el a înregistrat un salariu anual de 144.066 lei. Cu toate acesta, sursele de venit ale lui Istvan nu se limitează la salariu.

Se remarcă și alte venituri, ca de exemplu 6.000 de lei primit ca indemnizație în funcția de președinte al ADI Transilvania Nord și 12.000 de lei primit ca membru al Consiliului de Administrație la Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tișa.

Sute de mii de euro în conturile bancare

Mînzat V. Marius-Dorel, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, are în portofoliul său imobiliar patru terenuri în zonele urbane din județul Cluj, un teren forestier situat în județul Bistrița-Năsăud, precum și două imobile în care locuiește, tot în județul Cluj. Vicepreședintele CJ Cluj pare să se bucure de un interes personal pentru autoturisme. În declarațiile sale, menționează că deține un vehicul de lux – un Mercedes Benz, precum și un autoturism de tip Suzuki.

Mînzat a vândut conform declarației de avere din 2022 un autoturism către Ioan Buhutan, tranzacție evaluată la 37.500 lei. Acest lucru poate sugera activitatea sa pe piața de înstrăinări auto. În ceea ce privește situația financiară, este de remarcat o tendință interesantă.

În 2022, totalul banilor în euro este 42.541, iar în lei – 603.602. Dar în 2023, sumele înregistrate sunt ceva mai diferite: totalul în euro a scăzut, situându-se la 34.886, pe când cel al sumei în lei a înregistrat o creștere, ajungând la 612.080 lei.

Veniturile obținute din activitatea publică

În ceea ce privește veniturile, Mînzat V. Marius-Dorel indică un salariu de 146.194 lei din poziția sa de vicepreședinte al CJ Cluj. Suma reflectă remunerația legată de poziția sa într-un post de conducere la nivel județean.

Proprietățile imobiliare ale Simonei Gaci, secretarul general al Consiliului Județean Cluj, sunt dezvăluite în declarațiile de avere pentru anii 2022 și 2023. Gaci deține un teren urban și o locuință, ambele situate în Cluj.

Simona Gaci se evidențiază printre membrii Executivului Consiliului Județean Cluj pentru portofoliul său de active și datorii restrânse. În ambele declarații, Gaci nu face mențiune despre nicio datorie, niciun cont bancar și nici despre alte tipuri de investiții financiare. Această gestionare simplă și liberă de angajamente financiare complexe indică o abordare prudență în ceea ce privește finanțele personale.

Deși are un portofoliu financiar minimalist, Simona Gaci raportează un venit stabil. Conform celor două declarații de avere, unica sa sursă de venit este salariul pe care îl primește în poziția de secretar general al Consiliului Județean Cluj, care este de 117.078 lei.

Declarațiile de avere ale Simonei Gaci, oferă o privire clară și simplistă asupra situației sale financiare personale. În contrast cu peisajul financiar complex și divers, Gaci alege să se concentreze pe proprietățile sale imobiliare din Cluj și pe un singur venit, ceea ce indică o abordare prudență și stabilă în administrarea resurselor financiare.

1 COMENTARIU

  1. Bani de Bani..când te gândesti ca acum 20 de ani..unii erau vai de ei????Asta ete România..ca în lumea a5-a te imbogateti la greu încă din Politica…..încă!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.