Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut, vineri, o întâlnire cu şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, aflat în vizită la Bucureşti, discuţiile vizând situaţia de securitate determinată de războiul declanşat de Federaţia Rusă asupra Ucrainei.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de MApN, cei doi oficiali au trecut în revistă, la întâlnirea care a avut loc la sediul Ministerului Apărării, ultimele evoluţii în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, Dîncu subliniind „curajul şi determinarea militarilor ucraineni în a lupta pentru ţara lor”.

„Vasile Dîncu a reiterat solidaritatea românilor cu poporul ucrainean şi susţinerea totală şi necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, în graniţele recunoscute la nivel internaţional. Ministrul român a condamnat în termeni duri atrocităţile comise de armata rusă în Bucea şi în alte oraşe ucrainene, subliniind importanţa ca responsabilii pentru aceste crime de război să fie traşi la răspundere în conformitate cu dreptul internaţional umanitar”, a precizat MApN în comunicat.

Ministrul Apărării a prezentat oficialului ucrainean eforturile autorităţilor române cu privire la gestionarea managementului fluxului de refugiaţi şi acţiunile umanitare aflate în derulare, un element important fiind operaţionalizarea, la Suceava, a unui hub umanitar, care funcţionează ca un centru logistic de stocare şi distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenţei umanitare către Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here