Ședința ordinară a Consilului Local Cluj-Napoca de luni, 9 martie, a dezvăluit adevăratele alianțe politice din cadrul primăriei. În fond și de fapt, PNL s-a despărțit de PSD și s-a unit cu PDL, însă după scena la care au asistat jurnaliștii, ieri, la ședință, s-a observat total altceva.

În toamna anului 2014, consilierul local național liberal Ioan Bîldea a demarat o campanie împreună cu tinerii din partid pentru a desființa cardurile studențești și a obține gratuitățile pentru aceștia, doar pe baza carnetului de student. După ce aceștiau au strâns 5000 de semnături și le-au depus la primărie, administrația locală a venit cu o propunere de mijloc: cardurile studențești să nu fie eliminate, dar să fie eliberate gratuit.

Deși Ioan Bâldea a vorbit cu aparatul de specialitate administrativă al primăriei pentru ca aceștia să propună în continuare amendamentul de scoatere a cardurilor studențești, colegii lui de partid au votat împotrivă. La momentul când li s-au cerut să voteze acest amendament, Bîldea s-a bucurat de susținerea consilierilor locali de la PSD, în vreme ce și colegul său la PNL, Dan Tarcea, a votat împotriva amendamentului.

Interesele alianțelor politice mai presus de cele ale comunității

Ipocrizia nu are margini, deoarece anul trecut Dan Tarcea, împreună cu alți membrii din ex-PDL și din PNL, susținea acest amendament. Aparent cel ce taie și spânzură în noul PNL este primarul Emil Boc, care, implicat până peste cap în proiectul cu cardurile studențești, s-a împotrivit de la bun început inițiativei tinerilor liberali și a celor 5000 de studenți ce au semnat pentru acest amendament.

consiliul-localConsilierul local PSD Irimie Popa, de partea lui Bîldea, și pe bună dreptate

Alături de grupul de consileri locali din PSD, Irimie Popa s-a pronunțat în plenul ședinței de ce crede că ar trebui susținut acest amendament.
„Sunt perfect de acord cu eliminarea cardurilor. Dacă CFR poate să acorde gratuități de transport doar pe baza carnetului de student nu văd de ce să mai susținem organizațiile acestea ce au cerut ca studenții să își plătească acele carduri ce până la urmă acordau gratuități. Nu văd de ce nu ne conformăm legii care atestă că în România calitatea de student se dovedește cu carnetul de student vizat de universitate”, a declarat Irimie Popa.

Cine a votat pro, cine împotrivă și cine a fost trădat ?

După argumentarea lui Boc, cum că este nevoie de acele carduri pentru o monitorizare a numărului de studenți ce beneficiază de gratuități de transport, consilierii, confrații și colegii lui de partid au avut de ales între a-l susține pe primar sau pe un simplu coleg de partid ce avea în spate 5000 de semnături ale studenților. Primii ce au ridicat mâna pentru a susține amendamentul au fost cei din PSD și, precum piesele de domino, lansate dintr-o privire de Emil Boc, pe rând toți consilierii din Partidul Național Liberal (inclusiv Dan Tarcea, care este și co-președintele PNL CLuj-Napoca), au ridicat mâinile pentru a vota împotriva amendamentului. Astfel amendamentul nu a trecut.

„Am rămas surprins când am văzut cum s-a votat pentru acest amendament. Uimirea mea a fost pe atât de mare pe cât au votat împotrivă colegii mei de partid ce anul trecut susțineau acest subiect. Se pare că până și PSD a lăsat deoparte culoarea politică și s-a gândit la cei 5000 de studenți ce au semnat și nu la apartenența mea politică. Am vazut, Dan Tarcea a votat împotrivă, Radu Moisin, Radu Rațiu, Ioan Pop și multi alții. Cu toate acestea, eu consider că am câștigat o bătalie din tot acest război. Cardurile studențești vor fi gratuite din toamnă. Căt despre colegii mei, nu aș vrea să mă pronunț sau să cred că Emil Boc i-a întors împotriva mea. Totuși suntem din acelaș partid”, a declarat Ioan Bîldea.

7 COMENTARII

  1. Bine ca ei stau si se „inteleg” care cum si ce sa mai fura, si noi stam ca fraierii si asteptam sa se modernizeze orasul nostru dragut de 4 stele. Bine ca faceti tot ce faceti pe favoritisme, ca le dati pensionarlor pe jumatate morti, abonamente gratuite si studentii stau in chirii si conditii de mizerie, pe bani putini.

  2. Apropo, fratici clujeni, stiati ca Boc si-a adus langa el toti ungurii corupti care duc bani in Ungaria lor natala? Stiti ca din banii vostrii, aia pe care munctiti cu atata sarguinta in fiecare zi, ei traiesc bine-merci, ii doare la patina? Suntem condusi de niste prosti. Doar DNA-ul mai poate curata imaginea acestui oras. Dar pana se curata Sudul, Boc mai are de asteptat. Bine ca voi continuati sa il pupati pe Boc in fund, poate, poate, va mai da o pita la alegerile de anul viitor.

  3. Suntem condusi de niste boi, oameni nesimtiti care nu stiu decat sa se certe intre ei, care sa fure mai mult. Pentru asta e de vina numai Boc. A adus in primaria toata mafia clujeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here