Un clujean a furat o mașină din curtea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur și a condus-o prin oraș deși nu avea permis de conducere. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă și conducere unui vehicul fără permis de conducere.

Incidentul a avut loc în noaptea de 30 decembrie 2022, în jurul orelor 01:00, când bărbatul a pătruns în interiorul autoturismului parcat în curtea bisericii, context în care, prin forțarea contactului a reușit să-l pornească, iar ulterior a folosit respectivul autovehicul pe nedrept, conducându-l prin cartierul Mănăștur desi nu deținea permis de conducere.

Potrivit documentelor cuprinse la dosarul cauzei, la data de 03 ianuarie 2023, o persoană a sesizat prin SNAU 112 organele de poliție cu privire la faptul că în perioada 01.01.2023, ora 12:00 – 03.01.2023, ora 11:24, persoane necunoscute au sustras autoturismul ce se afla parcat în curtea Bisericii Ortodoxe de pe strada Primăverii.

În urma investigațiilor efectuate, organele de cercetare peală au depistat autoturismul sustras în fața unei unități de învățământ din cartier. Bărbatul a fost identificat după amprentele lăsate pe autoturism, dar și cu ajutorul imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei Muncipiului Cluj-Napoca montate în zonă.

„În urma examinării exterioare a autoturimului s-a constat prezența unor urme de forțare la nivelul portierelor, precum și în zona contactului. Din procesul – verbal de cercetare la fața locului rezultă că au fost descoperite mai multe urme papilare, trei dintre acestea fiind apte. Potrivit Raportului de Constatare Criminalistică nr. 825470 din 27.01.2023, trei dintre urmele papilare descoperite pe suprafața interioară a geamului portierei-stânga a autoturimului aparțin inculpatului.”

Inculpatul a recunoscut parțial comiterea infracțiunilor, arătând că împrejurările comiterii faptei sunt cele care i-au fost aduse la cunoștință de către organele de urmărire penală, cu excepția faptului că nu a forțat contactul autoturismului, ci a folosit cheile care se aflau pe bordul autoturismului.

Citește și: Mama unui clujean a plătit o prostituată cu 3000 de euro ca să-i drogheze fiul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.