Doi medici de la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca și doi avocați clujeni au fost băgați de un clujean în ”malaxorul” instanțelor. Cristian Izvoranu l-a bătut în propriul cabinet de avocatură pe Vasile Gherman în cadrul unei dispute legate de recuperarea unor bani. Avocatul i-a făcut plângere și a câștigat procesul. Ulterior, Izvoranu i-a acuzat pe avocat, pe un coleg de-al lui, Paul Purcărin (președintele Comisiei de Disciplină din Baroul Cluj), și pe medicii legiști Dan Mucichescu și Ștefan Anița de mai multe infracțiuni, însă procurorii și judecătorii i-au respins plângerea.
În urmă cu câțiva ani, clujean Izvoran Cristian s-a judecat cu societatea Compania pentru Locuințe SRL și a obținut un titlu executor de câteva zeci de mii de euro pentru a fi despăgubit în urma unui contract pe care l-a încheiat cu această firmă, dar pe care societatea comercială nu l-a onorat.
De pe urma procesului de executare silită, câștigat de Izvoran, avocatul Vasile Gherman a recuperat o parte din bani. Izvoran a mers la cabinetul avocatului pentru a-l lua la întrebări în legătură cu restul banilor. Însă, lucrurile au degenerat și Izvoran l-a luat la bătaie pe avocatul Gherman, care a chemat Salvarea și Poliția după ce a încasat o palmă peste cap și un pumn în gură de la clientul nemulțumit.
În cadrul procesului care a urmat, Izvoran a susținut că nu l-a agresat pe avocat și că acesta s-ar fi dezechilibrat și, în cădere, ar fi căzut cu gura de o tabletă(!). În final, Judecătoria Cluj Napoca l-a condamnat pentru ”lovire sau alte violențe” pe Izvoran la jumătate de an cu suspendare și la plata unor daune, iar în apel judecătorii clujeni au înlăturat pedeapsa penală, punându-l pe clujean să plătească 2.000 de lei cu titlu de daune materiale și 1 euro despăgubiri morale.
Pe parcursul acestui proces, avocatul Vasile Gherman a fost reprezentat de Paul Purcărin, care ocupă și funcția de președinte al Comisiei de Disciplină din Baroul Cluj.
După terminarea acestui proces, Cristian Izvoran a început o vânătoare de vrăjitoare în care i-a acuzat de uz fals, inducerea în eroare a organelor judiciare, abuz în serviciu, etc, pe cei doi avocați și pe doi medici legiști de la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, Dan Mucichescu și Ștefan Anițan.
A intrat peste avocat în cabinet și l-a bătut
În plângerea penală depusă, medicii legiști și avocații sunt acuzați de fals material, instigare la fals intelectual, uzurpare a funcției, complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare, uz de fals, abuz în serviciu, respectiv favorizarea infractorului.
În plângere, Izvoran a povestit că ”s-a deplasat la biroul avocatului GHERMAN VASILE PETRU pentru a discuta restituirea sumei de bani pe care o plătise cu titlu de preț de vânzare-cumpărare a unui imobil, însă imediat după ce a intrat în birou, avocatul a început să-l înjure și să recurgă la o mascaradă menită să genereze întocmirea fără temei a unui dosar penal, pentru agresiune fizică. Deși susține că nu l-a lovit pe avocatul Gherman, acesta a telefonat la serviciul de urgență 112, simulând că ar fi victima unei agresiuni, iar la U.P .U. CLuj Napoca, Gherman a fost examinat și, constatându-se că nu prezintă leziuni, a fost lăsat să plece acasă. A doua zi, GHERMAN VASILE PETRU s-a deplasat la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială II Cluj Napoca, de unde i-a fost eliberată o adeverință conform căreia prezenta „plagă contuză a feței interne a buzei inferioare de 0,5 cm”. în aceeași zi, GHERMAN VASILE PETRU s-a deplasat la I.M.L. Cluj Napoca, unde medicul legist Mucichescu Dan Paul i-a eliberat certificatul medico-legal nr. 4164/l/a/782 în care a consemnat că plaga examinată are dimensiunea de 2 cm , iar leziunea necesită pentru vindecare 11-12 zile de îngrijiri medicale”, arată clujeanul în plângerea depusă.
El a considerat că avocatul GHERMAN VASILE PETRU a dat mită medicului legist Mucichescu Dan Paul pentru ca acesta să falsifice certificatul medico-legal, prin „agravarea” leziunii constatate, scopul fiind acela al întocmirii unui dosar penal și tragerii la răspundere penală a lui Izvoran Cristian, căruia avocatul Gherman i-a pretins plata unor daune morale în cuantum de 12.000 euro. Ulterior, avocatul Gherman a folosit certificatul medico-legal fals, comițând astfel infracțiunea de uz de fals și inducere în eroare a organelor judiciare.
În raportul de expertiză medico-legală, dispusă la solicitarea lui Izvoran, în dosarul în care acesta a fost cercetat, medicul legist Anițan Ștefan a menționat că toate actele medicale avute în vedere în acel dosar „consemnează un hematom al buzei inferioare și o plagă contuză la acest nivel, iar diferențele de lungime a plăgii ( 0,5 cm ./ 2 cm) și de localizare a plăgii ( fața internă a buzei/ pe buză cu extindere pe fața vestibulară) se pot datora evoluției în timp a leziunilor din 14 iunie până în 15 iunie 2012 (dezvoltarea hematomului, apariția crustelor hematice, seroase, false membrane de fibrină, etc.) și unei aprecieri relative a lungimii și localizării, însă aceste diferențe nu modifică tipul leziunii, mecanismul de producere și numărul de zile de îngrijiri medicale”.
Izvoran Cristian consideră că și acest raport de expertiză medico-legal este un act fals.
În opinia lui Izvoran, referitor la avocatul Paul PURCĂRIN, care a fost apărătorul lui GHERMAN VASILE PETRU, clujeanul spune că acesta a fost complice la mituirea de către GHERMAN VASILE PETRU a medicului Anițan Ștefan și l-a instigat pe medic la comiterea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.
Plângerea penală depusă de Izvoran a fost rezolvată de procurorii clujeni prin clasarea cauzei ”întrucât faptele reclamate nu sunt prevăzute de legea penală, neputându-se stabili o corespondență, concordanță între trăsăturile faptelor reclamate de persoana vătămată Izvoran Cristian și modelul abstract prevăzut în normele de incriminare”, arată rezoluția.
Medic legist Mucichescu acuzat că a încercat să măsluiască Dosarul Motanul
Medicul legisct Mucichescu a mai fost acuzat că ar fi încercat să măsluiască probele dintr-un dosar, dar a fost achitat. El a realizat raportul de expertiză medico-legală din Dosarul Motanul, în care doi polițiști de la BCCO Cluj au fost acuzați că au luat un dejean de pe stradă și l-au bătut pentru că l-ar fi confundat cu un proxenet. În final, cei doi polițiști au fost găsiți vinovați.
Din dosarul respectiv a fost disjunsă o acțiune care a fost deschisă împotriva medicului IML Cluj, Paul Mucichescu, care a fost acuzat că a încercat să măsluiască dosarul victimei din dosarul ”Motanul”.
El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi pentru mărturie mincinoasă, conform unor surse judiciare. Mucichescu este acuzat de procurorii clujeni că i-ar fi favorizat pe poliţiştii Podea Otniel şi Mora Daniel. Mai precis, el a încercat să scrie un raport de expertiză medico-legală prin intermediul căruia victima din dosarul Motanul să pară că nu a fost lovită de poliţişti. Contra-expertiza a infirmat raportul lui Mucichescu, iar poliţiştii Otniel şi Mora au fost condamnaţi. Pentru a susţine aceste concluzii, Mucichescu ar fi ataşat la dosar radiografii care nu aveau niciun fel de număr şi nume, contrar procedurilor din cazurile de examinare radiologică. Mai mult, s-a folosit şi de martori care nu au fost prezenţi în momentul incidentului, dar care au apărut în zonă după câteva minute.
În 2015, Mucichescu a fost achitat de acuzații. Medicul legist face parte din cercul de apropiați ai lui Costel Siserman, șeful IML Cluj și fratele procurorului colonel Viorel Siserman.