Dorin Cioabă, autoproclamatul „rege” internațional al romilor, a afirmat că intenționează să trimită un ultimatum guvernului Indiei prin care să solicite recunoașterea romilor din România ca națiune care trăiește în diasporă. Cioabă susține că se va adresa unui tribunal internațional în cazul în care nu se va întâmpla acest lucru.

„Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei, de a ne recunoaște ca națiune care trăiește în diasporă, iar dacă acest lucru nu-l fac, așa cum au promis de zeci de ani, ne vom adresa unui tribunal internațional, pentru că vrem să avem recunoaștere oficială: că suntem parte a poporului indian. Nu vrem să mergem în India, nu vrem să punem presiune pe Guvernul Indiei să ne ajute, dar vrem să avem o recunoaștere, să nu mai fim un popor al nimănui: românii ne spun că nu suntem ai lor, englezii – că nu suntem ai lor. Când suntem buni, toată lumea spune că suntem ai lor, când suntem răi, toată lume ne alungă”, a declarat Dorin Cioabă.

Acum 6 ani, ministrul de externe al Indiei declara că romii sunt „copiii Indiei” și că este necesară documentarea a aproximativ 20 de milioane de romi.

„Ne-a spus atunci că o să ne recunoască, dar nu se face nimic concret, se amână nu știu de ce”, subliniază Cioabă.

Citește și: Deltamed și Siemens au încheiat un contract de peste un milion de lei pentru Spitalul de Copii Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here