Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat nemulțumirea față de politicienii USR și PSD, joi seară, la Realitatea Plus. După ce atacă liberalii, USR și PSD cer să facă înțelegeri, subliniază premierul.

„Chiar am făcut o evaluare. Intensitatea atacurilor din partea USR este la fel de mare ca atacurile din partea PSD. Pe de altă parte, după ce ne atacă sau înainte de a ne ataca, mai vin şi discută cu noi ca să facă înţelegeri, alianţe. Cred că trebuie să se hotărască”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Realitatea Plus.

El a făcut aceste declarații în contextul în care a vorbit despre decizia Guvernului de a ataca la Curtea Constituțională legea USR privind înființarea DNA-ului pădurilor, demers criticat puternic de USR.

Premierul a susținut că legea privind înfiinţarea unui DNA care să sancţioneze infracţiunile de mediu, infracţiunile silvice a fost făcută fără niciun studiu de impact și de analiză. „Dacă intră în vigoare nu numai că nu va duce la creşterea eficienţei luptei împotriva infracţiunilor silvice, ci va scăpa de pedeapsă cel puţin pe toţi cei care au săvârşit infracţiuni silvice, au fost prinşi, li s-au instrumentat dosare de către procurori, pentru că toate aceste dosare care sunt instrumentate de 2.600 de procurori din toată ţara trebuie predate către un parchet care nu există, care nu are personal, nu are sediu, nu are infrastructură, nu are posibilitate să angajeze”, a spus premierul.

El i-a acuzat pe cei din USR că nu îi interesează dialogul, ci „doar să vândă un slogan”.

„Credeţi că-i interesează dialogul? Pe ei îi interesează să vândă un slogan, o lozincă – <<oprim tăierea pădurilor prin DNA-ul pădurilor><. (…) Eu îmi doresc nişte parteneri care să fie apropiaţi ca gândire, care să fie fair-play, care să construiască trainic, pe fundamente solide, care să nu aibă bolile celor din zona PSD-urilor cere au existat, FSN-urilor care au existat de-a lungul timpului, să fie populişti, să facă pe picior, să pună ştampile, să facă o manipulare prin sferturi de adevăr. Adică ne trebuie nişte parteneri cinstiţi, corecţi, cu care să puntem construi, pentru că România are nevoie de construcţie în următorii patru ani”, a mai spus Orban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here