După un an de pauză, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” (UCDC) organizează din nou concursuri de admitere pentru anul universitar 2023-2024.

În anul 2022, universitatea a sistat concursurile de admitere și a scos la vânzare mai multe imobile, pregătindu-și marea închidere, pe motiv că în anul 2022 s-au prezentat la examenul de bacalaureat cei mai puțini absolvenți de liceu din ultimele trei decenii, respectiv 120.000 de candidați dintre care au promovat examenul 89.054. Sursele noastre ne-au comunicat că planurile le-ar fi fost date peste cap, după ce UCDC nu a reușit să vândă clădirile pe motiv că nu putea fi schimbată destinația imobilelor. Mai exact, clădirile pot fi folosite numai ca unități de învățământ.

Potrivit surselor noastre, UCDC a avut în plan să își sisteze activitatea, primii pași în acest sens fiind făcuți în anul 2022, când universitatea a scos la vânzare mai multe imobile, printre care se numără și două clădiri din Cluj-Napoca. Este vorba despre sediul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca pentrtu care se cereau aproximativ 2 milioane de euro, și un alt imobil din zona Gării, în schimbul căruia reprezentanții UCDC așteptau să primească 3 milioane de euro.

Tot în anul 2022, UCDC a decis, pentru prima oară în cei 32 de ani de activitate, să nu organizeze concursuri de admitere pentru anul universitar 2022-2023. Măsura a fost luată de Senatul Universității și a vizat toate facultățile din subordine. 

Citește și: Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” se pregătește pentru marea închidere. Sediul Facultății de Drept din Cluj, scos la vânzare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.