Parlamentul European a aprobat recent  un raport cu privire la planul UE de actiune ecologica cuprins in programul Farm to Fork, care se îndepărtează pentru prima dată de una dintre țintele planului, acela ca, până in 2030, 25% din suprafața agricolă a UE să fie cultivată în regim ecologic.

În replică la planul Comisiei Europene adoptat în martie, raportul subliniază nevoia de soluții bazate pe piață, mai mult sprijin pentru statele membre în elaborarea strategiilor lor naționale ecologice și suport sporit pentru cercetarea în domeniul agriculturii ecologice pentru a crește producția în conformitate cu cererea.

Salutând adoptarea raportului, europarlamentarul de centru-dreapta Simone Schmiedtbauer, autoarea din partea PE a planului de acțiune privind agricultura ecologică, a subliniat că sectorul „se va dezvolta doar dacă piața produselor ecologice crește”.

Trebuie subliniat că raportul exprimă doar poziția Parlamentului European, una dintre cele două instituții cheie implicate în procesul legislativ al UE. Totuși, documentul nu este obligatoriu din punct de vedere juridic și nu va modifica ambițiile politice ale Comisiei Europene.

Sursa: agrointeligenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here