Echipa de campanie electorală a lui Donald Trump renunță la a mai anula, în instanță, voturile din Pennsylvania, acolo unde democratul Joe Biden a câștigat decisiv, la o diferență de aproximativ 70.000 de voturi, potrivit presei internaționale.

Înainte de a se prezenta în instanță în legătură cu acest subiect, echipa lui Trump a renunțat la acuzația conform căreia 682.479 de voturi prin corespondență au fost procesate ilegal fără ca reprezentanții săi să fie de față.

Avocații republicanilor au recunoscut, însă, într-un alt proces, că au avut observatori certificați care au asistat la procesarea voturilor prin corespondență în Philadelphia. Guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf, a declarat că au existat observatori de la toate partidele pe parcursul întregului proces și că „orice altă acuzație în ce privește această chestiune este o minciună”, scrie digi24.ro.

Conform noii forme a contestației, republicanii acuză acum doar că votanții lor au fost „tratați nefavorabil”, prin comparație cu cei ai democraților.

Donald Trump și echipa sa de campanie se străduiesc să amâne procesul de certificare cât mai mult posibil pentru a îl bloca și a nu permite ca statul Pennsylvania, unul dintre cele mai importante în aritmetica electorală, să trimită electori în Colegiul Electoral. Alte contestații ale lui Trump au fost deja respinse de instanțe din Pennsylvania.

Citește continuarea AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here