La ședința de Consiliu Local, desfășurată ieri, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, a avut loc un „spectacol grotesc”, în care libertatea de exprimare, pe care Emil Boc o încurajează, a lipsit cu desăvârșire.

Răzvan Radu, moderatul Clujului Civic, a declarat că în momentul în care doi plătitori de taxe au vrut să ia cuvântul cu opinii și propuneri, Emil Boc a părăsit sala.

„Totul a ajuns o bătălie politică! Clujeanul de rând mai contează doar declarativ! E a doua participare consecutivă în Sala de Sticlă în care asist la un veritabil derby între Dvs. și Opoziție. Data trecută au fost circa 2 ore (cumulat, cu pauze) de dezbatere surdă în jurul cuvintelor „rangă” și „Drulă”. Ba că-i de vină ranga lui Drulă, ba că nu-i de vină nici ranga, nici Drulă”, a scris Radu.

Mai mult, clujeanul l-a acuzat pe edil că și-a măsurat realizările în materie de școli ca să închidă gura consilierilor USR. Totodată, în postare, Răzvan Radu a adăugat mai multe fotografii „drept mesianice” în care se prezintă cum orașul Cluj-Napoca se va dezvolta.

„ Am pus aici cele mai emblematice : pe de o parte zona complexului Mercur la puțin timp după inaugurare (poză de propagandă a PCR) respectiv randări ale Metroului clujean. Care O SĂ fie. Când, nu știm, pentru că v-ați legat de promisiuni deșarte dar singur-singurel v-ați legat numele de ele, repetând obsesiv „după cum am promis …”. No, dacă ați promis, ori faceți și vi se ridică statuie, ori nu faceți și vi se … (versuri, rimă ?)

Revenim la ce #safacut. Niște benzi dedicate, niște piste de biciclete, niște parcări de biciclete, niște amenajări de parcuri, un program de Bugetare Participativă, plus în lucru niște parcuri și o reamenajare majoră a malurilor Someșului. Aveți, vă rog, amabilitatea să spuneți ale cui sunt toate aceste idei ? Nu-i greu. Niciuna nu originează din Primărie (incluzându-vă și pe Dvs), toate au venit de la diverse persoane particulare care au catadicsit să își ofere timpul liber în mod gratuit pentru a corecta erorile de calcul făcute de administrația locală.

Pentru parcările de biciclete, de parcă n-a fost destulă ideea inițiatorului (n-am fost eu), a fost necesară și intervenția altora la o dezbatere publică aparent irelevantă („Regulament parcări”), ca să se corecteze ceva atât de banal precum accesul cu bicicleta în cușculia cu parcări! În viziunea Primăriei, accesul se făcea cărând bicicleta în brațe pe treptele pentru pietoni !!!!!!”, a mai scris clujeanul pe grupul Clujul Civic.

În încheierea mesajului său, clujeanul susține că Emil boc ignoră 90% din cazuri aportul cetățenilor.

„Când, pentru numele lui Dumnezeu, veți face din dezbaterile publice o veritabilă sărbătoare, invitând toți posibilii contributori și bucurându-vă că primiți tone de idei pe gratis, nu plătind milioane de euro din banii de taxe ai clujenilor pe studii fără finalitate concretă? Când va apărea în dezbatere publică un plan de sistematizare a zonei metropolitane Cluj ? (după cum spuneam mai devreme, deja nu mai putem disocia Cluj-Napoca de Apahida, Baciu, Florești, Feleacu etc.)”, a conchis Răzvan Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here