Emilia Șercan a făcut o postare pe pagina sa de Facebook, unde a precizat că l-a urmărit pe Daniel David, rectorul UBB, în interviul acordat Sorinei Matei la AlephNews. Jurnalista a rămas stupefiată de modul în care acesta a explicat cum teza plagiată a lui dr. Bode trebuie corectată.

„Când am criticat cerința UBB ca dr. Bode să-și corecteze teza. Imediat după pronunțarea celei de-a doua decizii, bazată pe analiza mea – am fost imediat asaltată, în privat, de oameni din UBB care mi-au spus că nici vorba ca teza să fie corectată, că am înțeles eu greșit.

Cu toate acestea, în decizia Comisiei de Etică a UBB scrie clar că i se cere lui dr. Bode să <>.

Iar asta a susținut și rectorul UBB Daniel David în câteva declarații imediat după anunțul UBB că teza e plagiată. Dar și în interviul de ieri. Că teza trebuie corectată. Asta după ce, tot public, președintele Comisiei de Etică a UBB, Dacian Dragoș, a declarat că s-a înțeles greșit. Că nu e vorba despre corectarea lucrării. Ci despre includerea unei mențiuni că teza nu e conformă”, se arată în postarea Emiliei Șercan.

Decizie luată pentru a proteja și alți plagiatori


Potrivit spuselor sale, a vorbit cu mai mulți oameni din UBB pentru a înțelege solicitarea „absurdă” de corectare a unei teze declarate plagiată.

„Ideea care mi s-a conturat din aceste discuții este că în UBB ar fi mai multe teze plagiate pe același model ca cea a lui dr. Bode. Adică prin traducere fără citare și atribuire corespunzătoare, teze care ar aparține unor profesori din UBB, iar această decizie a fost una preventivă.

Așadar, decizia nu a fost luată pentru a-l apăra și proteja pe dr. Bode în mod special, ci pentru a crea un precedent aplicabil ulterior în cazul profesorilor plagiatori care ar fi expuși public.

Și, uite așa, după ce plagiatorul Gabriel Oprea a înființat două științe unice în lume și două școli doctorale unice în lume. Ordine publică și siguranță națională și intelligence și securitate națională. După ce dublul academician plagiator Sorin Cîmpeanu a inventat două modalități de amnistiere a plagiatului unice în lume. Renunțarea la titlul de doctor și prescripția. Vine și UBB și sporește unicitatea românească în lumea academică mondială cu posibilitatea de corectare a unei teze plagiate. Vivat academia!”, a spus Emilia Șercan.

Citește și: Cu poliția pe pârtie. Haosul de la Băișoara continuă și astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.