Endodonția reprezintă un colac de salvare pentru cei a căror dinți prezintă carii profunde ce au străpuns total smalțul dentar. Prin carii profunde ne referim la cele ce au ajuns la dentină – partea sensibilă la durere a dintelui. Dentina acoperă pulpa dintelui, țesut moale, ce este localizată în mijlocul dintelui, fiind cea care conține vase de sânge și nervi.

Cariile reprezintă cele mai comune și răspândite probleme dentare. Cele ce au ajuns până la dentină sunt de-a dreptul dureroase, astfel că cei care se confruntă cu o astfel de situație sunt nevoiți să se prezinte de urgență la medicul stomatolog. Acesta îi va îndruma spre un medic endodont – specialist în tratamente de canal.

Ce este endodonția și ce face un medic endodont, mai în detaliu

Endodonția este una dintre ramurile stomatologiei ce se ocupă cu tratamentele de canal ale dinților (extirparea/scoaterea nervului, iar apoi închiderea canalului printr-o obturatie/plombă de canal). Endodonția a fost recent introdusă în România, ca ramură separată a stomatologiei. Ea a devenit extrem de cunoscută, dar și utilă pentru publicul român, ocupând un loc admirabil alături de chirurgia maxilo-facială.

Un medic endodont, după cum s-a spus anterior, tratează de obicei dinții cu probleme, dificil de tratat – fapt datorat rădăcinilor anormal de curbate, canalelor înguste. Totodată, un medic endodont poate rezolva și anumite complicații sau incidente apărute involuntar în decursul tratamentului clasic. Mai exact, el poate îndepărta bucățile de ace/instrumente care s-au fracturat și au rămas blocate în canalul dintelui. Medicul endodont poate repara și perforațiile apărute în pereții canalelor.

MB Dental – echipa de specialiști ce a revoluționat tratamentele endodontice

Tratamentul endodontic se arată a fi destul de dificil de realizat deoarece canelele de pe rădăcina unui dinte pot fi adesea înguste, lungi sau anormal de curbate. În acest sens, pentru a eficientiza tot acest tratament, echipa de medici endodonti de la MB Dental, mbdental.ro, lucrează doar sub control microscopic.

Microscopul îl ajută pe medic să poată vedea, în primul rând, mult mai ușor interiorul unui dinte și să identifice problema deoarece canalele au dimensiuni de sub un milimetru. Totodată, el va folosi și aparate cu care se poate măsura lungimea canalelor, dar și aparate pentru a curăța interiorul canalelor.

Tratamentul endodontic la microscop va urma 4 pași esențiali: intervenție la nivelul canalului, curățarea canalului, umplerea acestuia cu o plombă de canal și aplicarea coroanei pe dinte. Printre cele mai importante beneficii ale tratamentului endodontic sub control microscopic amintim faptul că medicul poate mări imaginea de peste 20 de ori – asta înseamnă că el va realiza mișcări doar sub semnul preciziei și al acurateței. Totodată, tratamentul realizat sub control microscopic ajută la verificarea eficienței cu care sunt curățate canalele, dar și la identificarea posibilelor ace fracturate aflate în canale.

Tratamentul endodontic realizat la microscop aduce o economie de bani pe un termen lung, iar acest lucru ar trebui să fie ultimul impuls de care românii au nevoie pentru a călca pragul clinicii stomatologice MB Dental. Echipa poate oferi tratament de canal in Cluj, dar și în Florești. Cei interesați regăsesc mai multe astfel de detalii pe site-ul mbdental.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here