Sursa foto: Facebook/ Marcel Boloș

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că prin construcția metroului din Cluj-Napoca, orașul se va schimba radical și va crește de aproape trei populația, în condiţiile în care oamenii se vor deplasa mai uşor şi mai rapid dintr-un capăt în celălălt.


„PNRR include şi investiţii în metrou, o componentă importantă pentru cel din Bucureşti dar şi pentru Cluj. Clujul va fi primul oraş din România care are sarcina dificilă de a implementa proiectul de metrou, care va face din Cluj o localitate cu un potenţial de peste 1 milion de locuitori, astfel încât să nu mai avem totul concentrat la Bucureşti“, a spus Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, în cadrul evenimentului Misiunea 2030 – Drumul României către un transport verde, eveniment realizat de Confederaţia Patronală Concordia.

Zona metropolitană a Clujului are circa 410.000 de locuitori, însă din cauza reliefului oraşul are o zonă limitată unde se poate extinde, iar creşterea populaţiei pune o presiune tot mai mare pe transportul în comun şi pe infrastructura rutieră.

Primăria Cluj-Napoca a decis suspendarea temporară a proiectului metroului pentru a actualiza indicatorii licitaţiei, în condiţiile în care costurile materialelor de construcţii au crescut foarte mult în 2022 din cauza inflaţiei şi conflictului din Ucraina, scrie monitorulcj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here