sursa: Daniel Buda, Facebook

scris de Grumăzescu Andreea-Maria

Europa se confruntă cu un val de proteste în ultimele săptămâni. Sursa lor provine din nemulțumirea cetățenilor cumulată în ultimul timp. Grecia, Franța, Georgia, Belgia, Ungaria sau Republica Moldova sunt unele dintre țările care se întîmpină astfel de evenimente.

În Franța, acolo unde lucrurile au luat o întorsătură violentă, protestele au fost generate de reforma pensiilor propusă de guvernul de centre-dreapta al președintelui Emmanuel Macron. Reforma acestuia intenționează să crească treptat vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani. Protestele de la Paris s-au transformat în adevărate lupte stradale. Mai mulți manifestanți au atacat forțele de ordine cu sticle sau cu pietre. Autoritățile au fost nevoite să apeleze la folosirea  gazelor lacrimogene pentru ca mulțimea să fie împrăștiată. Protestul din capitala Franței nu a fost nici pe departe singurul. Oameni din peste 200 de orașe din Franța s-au opus acestei reforme.

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a vorbit astăzi, 14 martie, la ZIUA LIVE, unde și-a dat cu părerea despre acest subiect, precizând că e nevoie de atenție și precauție doarece lucrurile evoluează rapid.

„Dacă stăm să ne uităm, am avut peste un milion de oameni în stradă în Franța. Vedem că acum Germania are de-a face cu o grevă în zona aviației. Și în Belgia au fost asemenea probleme. Aceste chestiuni vin oarecum din istorie și este complicat să fie rezolvate de pe o zi pe alta.

Este important că în România avem de-a face cu ceea ce înseamnă stabilitate. Trebuie să ne vedem de guvernare și să cheltuim miliardele de euro din bani europeni. Una peste alta, trebuie să fim atenți la ce se întâmplă în zona noastră. Trebuie să fim precauți pentru că lucrurile se mișcă.

În momentul în care apar probleme în diverse zone ale globului, dată fiind globalizarea și interconectarea sistemelor economice între ele, este foarte complicat să îți mai poți rezolva problemele la nivel național sau regional. Crizele care apar în diverse sisteme afectează statele membre”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Citește și: Daniel Buda: Uniunea Europeană este pregătită să sprijine Ucraina atât timp cât este nevoie

1 COMENTARIU

  1. ha ha ha..s-a trezit omul!! alooo de Schenghen ai auzit??sau de ce mergem cu vize în SUA???asta trebuie sa fie treaba ta..ca datorită vouă am ajuns sclavii Europei!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here