Groapa de gunoi din Cluj sau Centrul Integrat de Management al Deșeurilor(CMID) este contractul cu cele mai mari întârzieri din istoria investițiilor județului Cluj. Cu toate că în contractul inițial semnat de Consiliul Județean(CJ) Cluj cu firma Confort se arăta ca termen inițial de finalizare a lucrărilor martie 2013, contractul nu va fi finalizat nici în martie 2015. Gazetadecluj.ro vă prezintă în exclusivitate contractul semnat de către Consiliul Județean(Cluj) cu cei de la Confort pentru construcția gropii de gunoi. La contractul inițial s-au adăugat patru acte adiționale, pe care de asemenea vi le prezentăm în exclusivitate. Contractul integral pentru construcția CMID poate fi citit la finalul articolului.

 

Contractul pentru construcția CMID a fost semnat pe 05 ianuarie 2012 și a avut o valoare inițială de 107.536.011 lei. La doar opt luni, în septembrie 2012 s-a micșorat valoarea lucrărilor la CMID până la 107.520.112 lei. Cu toate acestea, lucrările de la Groapa de Gunoi a Județului Cluj vor ajunge să coste mult mai mult în realitate.

Alin Tișe, președintele CJ Cluj de la acea vreme, a inaugurat lucrările la CMID în prima lună din 2012.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj de la acea vreme, a inaugurat lucrările la CMID în prima lună din 2012.

”Referitor la erorile aritmetice, sau neconcordanțele rezultate în urma rotunjiri ale zecimalelor date de programele utilizate, care apar în listele de prețuri facem precizarea că în cadrul contractului se iau în considerare sumele înscrise pe suport de hârtie din cadrul ofertei depuse. De asemenea în Fișa de date a achiziției la poziția VI.8”, se motiveaza ridicarea costurilor.

Societatea Atzwanger a preluat contractul pentru construcția CMID pe 25.02.2013 prin intermediul unui act adițional în urma intrării în insolvență a societății Confort. Cu toate că contractul trebuia finalizat inițial în 14 luni s-a mărit timpul pentru efectuarea lucrărilor la 22 de luni și 15 zile.

”Durata de execuție a lucrărilor este de 22 de luni și 15 zile, respectiv până la data de 31.12.2013, termen la care vor fi executate lucrările prevăzute în contract precum și punerea în funcțiune a utilajelor și echipamentelor. Perioada de notificare a defecțiunilor este de 60 de luni”, se arată în al doilea act adițional.

Al treilea act adițional prevedea anularea avansului de 15% acordat societății Confort SA.

”Având în vedere că SC Confort SA în calitate de lider inițial al asocierii SC Confort-Atzwanger-Laduner-Vel Service a emis factura de avans, regularizarea facturii de avans emisă de acesta se va face prin stornarea avansului în procent de 15% din valoarea fiecărui Certificat de Plată la data emiterii facturilor pentru lucrările executate incluse în Certificatele de Plată, până la recuperarea integrală a avansului acordat. Factura emisă va include și valoarea lucrărilor executate în cuantumul avansului care se recuperează conform Certificatului de Plată, iar factura emisă va avea valoare de 0 lei”, se arată în actul adițional numărul trei.

Durata de execuție a lucrărilor este de 977 zile calendaristice, respectiv până la 19.10.2014. Perioada de notificare a defecțiunilor este de 60 de luni”, se arată în al patrulea act adițional.

 

CMID sărbătorește în martie doi ani de întârzieri

 

Contractul pentru Groapa de Gunoi cu Atzwanger  a fost reziliat de catre CJ Cluj pe 10 noiembrie 2014. De atunci si pana astazi oficialii CJ Cluj nu au reusit sa reia lucrarile la CMID si sa urce pe SEAP noua licitatie. Vicele CJ Cluj, Ioan Oleleu, a spus ca el speră ca ianuarie să fie luna în care sa urce pe SEAP această procedură deoarece lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului. De altfel, Vakar Istvan, președintele CJ Cluj, a declarat anterior că și în noiembrie și în decembrie speră să urce pe SEAP caietul de sarcini. Doi ani de întârzieri se vor ”sărbători” în martie 2015 pentru proiectul CMID sau groapa de gunoi a județului Cluj. Ne întrebăm doar dacă va fi o sărbătoare dacă proiectul nu va fi finalizat până la finalul lui 2015 și atunci România va intra în infringement și va trebui să dea și toți banii cheltuiți înapoi…

 

Cat castiga firma si valoarea asigurărilor pentru constructorii CMID

 

 

Valoarea cheltuielilor generale și a profitului: 5%

Suma Maximă la care pot ajunge penalitățile: 10% din suma contractuală acceptată

Suma minimă asigurată pentru personal:

În caz de deces 1.000.000 de lei

În caz de vătămare: 300.000 de lei

Franșiza maximă: 2.000 de lei

 

Contract CMID CJ Cluj- ”Groapa de Gunoi” a judetului Cluj-www.gazetadecluj.ro by GazetadeCluj

Toate actele adiționale de la CMID

Act Aditional Nr 1 Contract Executie CMID

 

Act Aditional Nr. 2 CL1 CMID

 

Act Aditional 3 La CL1

 

Act Aditional 4

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.