Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a anunțat că miercuri, 1 martie, va avea loc un exercițiu de alarmare publică, în intervalul 10:00-11:00, în toate localitățile din județul Cluj.

„Pe această cale, facem un apel către populație să nu intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc”, se arată în mesajul transmis de către ISU Cluj.

Acest lucru are loc în cadrul acţiunilor pregătite de structurile de specialitate ale IGSU ca parte a programului din „Săptămâna Protecţiei Civile”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Şeful DSU a explicat că, din punct de vedere al modului de acţionare, 2.865 dintre sirenele funcţionale pot fi comandate centralizat, iar 2.595 necesită declanşare locală.

„Miercurea sirenelor – pe lângă faptul că informează populaţia despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic şi să ne asigurăm că cei care le operează ştiu ce au de făcut, ştiu procedurile, că sirenele funcţionează”, a mai spus Arafat.

Citește și: Vameșii acuzați că ar fi ajutat la introducerea în țară a sute de terminale GSM contrafăcute, achitați de magistrații clujeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here