În urma descinderilor de joi, 13 mai 2021 la locuințele a mai multor tineri bănuiți că se ocupau cu falsificarea de monede, polițiștii de la Combatarea Crimei Organizate Olt au fost scos la lumină „Fabrica”.

Un bărbat care a vândut către falsificatorii de monedă şapte telefoane mobile a sesizat că banii cu care a fost plătit sunt falşi. Bancnotele aveau aceeaşi serie şi nu aveau elemente de siguranţă, aşa că a anunţat poliţia.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliţie Schitu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au efectuat trei percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite de falsificare de monede, la unul dintre domicilii, în comuna Schitu, fiind depistată o imprimantă. 

„În fapt, la data de 9 mai a.c., un bărbat a sesizat faptul că ar fi vândut 7 telefoane mobile unui bărbat, în vârstă de aproximativ 25 de ani, contra sumei de 1.000 de euro. Bărbatul a observat că cele 10 bancnote din cupiura de 100 de euro au aceeaşi serie şi nu prezintă elementele de siguranţă ale bancnotelor autentice. Astfel, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt au organizat o acţiune şi în urma percheziţiilor au ridicat o imprimantă şi şase telefoane mobile“, a transmis IPJ Olt. 

Cele patru persoane implicate în „afacere“ au fost deja reţinute, urmând să fie prezentate instanţei cu propunerile legale. Este vorba de patru tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 29 ani, trei din comuna Schitu şi unul din Movileni.

Citește și: Sfântul Prescripție a pogorât la Curtea de Apel Cluj ! Traficant de bani falși și hoț din bancomate a scăpat de pușcărie într-un dosar

Sursă: adevărul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here