În Monitorul Oficial au fost publicate, joi, hotărâri privind rechemarea și numirea unor consuli generali. Printre numiri sunt și două nume controversate: Sorin Adrian Pârvulescu și Ioana Gheorghiaș.

Potrivit deciziilor, Sabin Pop este rechemat din calitatea de consul general la Strasbourg, urmând ca la finalul misiunii sale să fie numit consul general Sorin Adrian Pârvulescu.

Sorin Adrian Pârvulescu este fiu vitreg al ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, potrivit ziare.com, el fiind numit prin hotărâre de guvern semnată de premierul Viorica Dăncilă și contrasemnată de Meleșcanu.

Pârvulescu a fost consul la Luxemburg, unde a fost numit în perioada în care Teodor Meleșcanu era șef al SIE. Acesta nu ar fi ajuns prin concurs la MAE, ci prin transfer, potrivit sursei citate.

Anton Emmanuel Barbu a fost numit consul general, şef al Consulatului General al României la Edinburgh, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar Eleonora Moldova este rechemată din calitatea șef al Consulatului General al României la Cernăuţi, Ucraina, urmând ca odată cu încheierea misiunii, funcţia să fie preluată de Irina Loredana Stănculescu.

Tiberiu Mugurel Dinu este rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Torino, Republica Italiană, în locul său fiind numită Ioana Gheorghiaş.

Ioana Gheorghiaș este o altă numire controversată,  fiind fiica lui Mugurel Gheorghiaş, poreclit „Melcul.

Cariera Ioanei Gheorghiaş în administraţia publică începe în 2011. În şase ani a fost angajată a Palatului Cotroceni, pe vremea când preşedinte era Traian Băsescu, dar a ocupat și funcţii publice şi în guvernările Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloș.

În ciuda perioadelor lungi în care a lucrat la stat, fiica acţionarului Tel Drum a reuşit să se ţină departe de ochiul indiscret al presei. Singura informaţie concretă furnizată de MAE este aceea că Ioana Gheorghiaş „este angajată în Ministerul Afacerilor Externe pe o funcție diplomatică, ca urmare a promovării concursului de admitere în Corpul diplomatic și consular al -României (2014-2015).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here