Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, s-a asociat cu Dumitru Cocoru într-o nouă firmă care se va ocupa de afaceri imobiliare. Anul trecut, tot împreună cu Cocoru, care a fost și el adjunct la SRI și șef al Departamentului de Interceptări, cei doi au înființat firma STRATEGIC SYS SRL, care are ca obiect principal de activitate ”activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.
Anul trecut, Florian Coldea și Dumitru Cocoru, doi vechi colegi de muncă de la SRI, s-au asociat și și-au deschis o firmă de apartament.
Anul acesta, în luna septembrie, pentru că afacerile au mers bine, cei doi au mai deschis o societate care se va ocupa de afacerile imobiliare. Este vorba de STRATEGIC ASSETS SRL.
Obiectul de activitate constă în „Agenții imobiliare”. Cele secundare merg de la -servicii de intermediere pentru cumpărarea , vânzarea și închirierea bunurilor imobiliare, pe bază de onorariu (taxa) sau contract
-activități de consultanță și servicii de evaluare privind cumpărarea, vânzarea și închirierea bunurilor imobiliare, pe bază de onorariu (taxa) sau contract
-activități ale agenților care încheie precontracte (angajamente scrise), în vederea realizării unei tranzacții Imobiliare”
STRATEGIC SYS SRL, firma înființată de cei doi anul trecut are un profit frumușel: la o cifră de afaceri de 639.739 lei, profitul obținut a fost de 573.775 lei, societatea având un singur angajat. Societatea nu apare ca fiind beneficiara vreunui contract public.
Sediul social al celor două firme este în București la adresa Spl. Unirii 33 Bl. M4 Sc. 2 Et. P Ap. 35. Adică într-un apartament la parter, într-o zonă umbrită din centrul orașului.
Dumitru Cocoru mai are o firmă, pe care o deține integral, Justsys Software SRL, înființată în 2017. Datele financiare ale acestei firme sunt modeste: venituri de 99.000 de lei în 2017 și profit de 79.000 de lei, 324.000 de lei venituri în 2018 și profit de 218.000 de lei și 404.000 de lei venituri în 2019 cu profit de 248.000 de lei. În toți acești ani, firma nu a avut nici un angajat.
Domnul ”protocol”
Florian Coldea este unul dintre personajele controversate implicate într-o serie de afaceri soldate cu dosare penale. De asemenea, a fost implicat în semnarea protocoalelor prin care SRI s-a implicat activ în demersurile justiției.
El a fost audiat la DNA în dosarului procurorului Mircea Negulescu. Procurorul a declarat că fostul adjunct al SRI s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.
Ulterior, Mircea Negulescu a ajuns să fie cercetat penal de SIIJ pentru că ar fi falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul „Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.
„Nu l-am întâlnit niciodată pe domnul procuror, nici în context personal, nici în context instituțional, și nu am luat vreodată legătura cu dânsul pe perioada mandatului la DNA Prahova. Pot să vă spun, totodată, că cu acest prilej am încercat să răspundă tuturor întrebărilor adresate de procuror într-o manieră clarificatoare și am reiterat faptul că instituția noastră a acționat întotdeauna cu legalitate, cu curaj și cu corectitudine”, a spus Coldea, la ieșirea din sediul SIIJ.
Vărul cu afacerile din Sănătate
În presă au fost vehiculate o serie de informații privitoare la afacerile derulate de George Coldea, vărul fostului adjunct al SRI.
El a avut legături de afaceri cu firmele Eurad Invest, aflată în insolvență, și cu MEDICARE TECHNICS, ambele firme fiind beneficiarele unor contracte substanțiale cu instituțiile publice din domeniul medical. George Coldea este asociat și cu Lorina, soția fostului ministru Codruț Sereș, demnitar condamnat la patru de închisoare cu executare în dosarul Hidroelectrica.
Potrivit senatorului Valer Marian, generalul SRI Florian Coldea a fost propulsat în funcţia de adjunct al SRI, în virtutea unor rudenii apropiate ale acestuia, pe filieră politică PDL, respectiv cu concursul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, şi a socrului acestuia Gheorghe Seculici. Primarul Gheorghe Falcă era, în perioada respectivă, secretar executiv naţional al PDL şi se afla în relaţii apropiate cu preşedintele Traian Băsescu, care i-a fost naş de căsătorie, precum și naş de botez al unicului său copil. Coldea este originar din comuna Tȃrnova judeţul Arad, a absolvit un liceu industrial din municipiul Arad şi a studiat un an si jumătate la Institutul Politehnic din Timişoara, unde studia şi Gheorghe Falcă. A renunţat la Institutul Politehnic după ce a căzut mai multe examene şi a urmat Facultatea de Psiho-sociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii, pe care a absolvit-o în anul 1996, dar nu a obţinut note de trecere la examenul de licenţa, pe care l-a trecut doar anul următor. Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI la data de 27 iulie 2005. „În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent. Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii. A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.
Judecător: ”Coldea ar trebui aruncat la groapa istoriei”
Judecatoarea Mădălina Afrasinie, președinta Secției a VI-a civile a Tribunalului București a declarat că generalul Florian Coldea, fost șef operativ al SRI, ar trebui aruncat la “groapa istoriei”.
Motivul indignării îl reprezintă cartea scrisă de Florian Coldea, intitulată “Despre serviciile de intelligence. Gânduri, perspective, opinii. Pledoarie pentru încredere”. Magistratul se declara jignită de titlul acestei cărți. Iar faptul că Florian Coldea vorbește despre încredere, în condițiile în care alături de “statul de drept(i)” a transformat SRI într-un serviciu de poliție politică arată, în opinia judecătoarei, că jurământul pe care generalul l-a depus cu mâna pe Constituție nu este decât o glumă. ”“Titlul acestei cărți îmi jigneste inteligența…din acest motiv nu o voi cumpăra!
Să vorbești despre încredere, în condițiile în care și dumneavoastră, fiind alături de statul de drept(i), parte din acest serviciu de informații l-ați transformat în serviciu de poliție politică, arată nu doar tupeu, ci și faptul că jurământul dumneavoastra (al celor care ați făcut/faceți parte din acest stat abuziv), cu mâna pe Constituție, este o glumă proastă!
Din punctul meu de vedere toți cei care ați semnat protocoale, ați votat hotărâri CSAT prin care ați legiferat, intruzionând în viețile oamenilor și ați transformat drepturile și libertățile fundamentale ‘într-un lux teoretic’, trebuia să fiți aruncați ‘la groapa istoriei’…’nu să vă cocoțați’ în funcții de decizie!
România a pierdut de mult ‘războiul’ care i-ar fi asigurat progresul…din acest motiv suntem unde suntem acum: noi, jos, trudind pentru voi…voi, cei care faceți jocurile altora! Iudelor!”, încheie magistratul Afrasinie.
Chiar nimeni in tara aceasta nu verifica ce pensie au acestia, ce sporuri si-au tras ca sa ajunga la sumele respective,unde este CURTEA DE CONTURI??? poate se intreaba si de acel CECAN de la Cluj, tot in gasca acestora,..cu sporuri multe si doctorat discutabil-verificati si veti avea surprize majore probabil….CHIAR NIMENI??
19 ani x 12 luni x 10000 leipelună = 2280000 lei. 2280000 lei per 5 leiuneuro = 456000 euro. Cu 20000 leipelună iese milionul în 19 ani. Undeva între jumătate de milion de euro și milionul de Euro, atunci când omul de rând va lua prima pensie la 65 de ani ? Spor la muncă. Urmează cumul pensie cu salariu tot la Stat ? În Euro. PA.