Magistratul Maria Hrudei de la Curtea de Apel Cluj, soţia şefului DIICOT Cluj, se plânge pe la instanţele de judecată că nu primeşte 90.331 de lei de la Ministerul Finanţelor Publice, în schimb îşi pierde propriul proces. Suntem curioşi ce fel de judecător nu cunoaşte suficient de bine jurisprudenţa încât să-şi dea seama ce fel de proces poate câştiga şi ce fel de proces poate pierde.

Ministerul Finanţelor nu a participat la procesul cu judecătorul Maria Hrudei. De altfel, nici magistratul care serveşte la Curtea de Apel Cluj nu a mers la Bucureşti pentru a-şi apăra cauza aflată pe rolul Judecătoriei Sectorului 4. “Instanţa constată că s-a solicitat judecarea prezentei cauze şi în lipsă de către părţi”, arată magistraţi în motivarea dosarului.

Maria Hrudei este un judecător care lucrează la Curtea de Apel Cluj. Ea este soţia şefului DIICOT, Mircea Hrudei, care a instrumentat multe dosare cu probleme: dosarul Gazeta, dosarul Gazeta II, care s-a terminat de altfel şi cu achitare.

De altfel, Maria Hrudei a avut o mare problemă din punct de vedere al moralităţii: ea a judecat una dintre cauzele în ceea ce priveşte ansamblul Palas Iaşi, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu pe care soţul acesteia l-a favorizat în dosarul Gazeta II, terminat definitiv şi irevocabil cu achitare.

De fapt, ce a făcut Maria Hrudei la Bucureşti a fost să ”cerşească” de la Ministerul Finanţelor o sumă de aproape 100.000 de lei. Ea a făcut contestaţie la executare pentru a-şi recupera 90.331,65 de lei mult mai rapid. În motivarea lor, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au citat şi din jurisprudenţa internaţională:

“Legat de acest fapt, s-a arătat că jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului a statuat faptul că autoritatea publică este ţinută a constitui un arsenal de mijloace care să permită executarea hotărârilor judecătoreşti, executare văzută ca parte integrantă a procesului civil (CEDO, cererea nr. 34647/97, hotărârea Ruianu c. României, din  iunie 2003, par. 66, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 1139 din 2 decembrie 2004, CEDO, CEDO, cererea nr. 62740/00, hotărârea Matheus c. Franţei, din 31 martie 2005, par. 57, CEDO, cererea nr. 59498/00, hotărârea Burdov c. Rusiei, precitată, par 30; CEDO, cererea nr. 57516/00, Hotărârea Societe de gestion du Port de Campoloro c. France, din 26 septembre 2006, par. 62) ”, arată judecătorii în motivarea deciziei lor.

În motivarea instanţei se vorbeşte despre o ordonanţă care stabileşte că datoriile ar trebui plătite în 3 ani.

“Aşadar, reglementările propuse urmăresc principiile stabilite în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului şi a Curţii Constituţionale. Evaluările bugetare ale Guvernului au indicat că perioada de plată propusă este rezonabilă, în contextul deficitului bugetar grav actual, a condiţiilor economice generale extrem de dificile“, se arată în continuarea motivării.

 

Hrudei a pierdut procesul

“Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul Ministerul Finanţelor Publice în contradictoriu cu intimata Hrudei Maria, fostă Costângioara, anulează adresa de înfiinţare a popririi din data de 23.09.2011 şi procesul-verbal de cheltuieli de executare, în dosarul de executare nr. 107/2009. Respinge cererea având ca obiect suspendarea executării silite, ca rămasă fără obiect. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13.02.2012“, arată în decizia lor magistraţii de la judecătoria sectorului 4 din Bucureşti.

Nimeni nu a făcut recurs la această sentinţă. Poate că magistratul de la Curtea de Apel Cluj şi-a dat seama că nu poate mai mult. Ne mirăm cum de a încercat.

 

Procurorul lui Dascălu, Judecătorul lui Dascălu

Cel mai mare proiect imobiliar al lui Iulian Dascălu, complexul Palas din Iaşi, este definitiv şi irevocabil în ilegalitate. Acest fapt ar fi trebuit să se întâmple de mult deja, datorită unei sentinţe definitive şi irevocabile a instanţei, dar datorită tertipurilor justiţiei, procesul se va mai perinda prin încă o instanţă. Proiectul Palas a fost chiar în mâna judecătoarei Maria Hrudei, soţul lui Mircea Hrudei, care l-ar fi „ajutat” pe Iulian Dascălu să îşi desăvârşească mall-ul din cartierul Gheorgheni. Incompatibilitatea judecătoarei Maria Hrudei este mai mult decât pe faţă, însa ea va judeca legalitatea unui proiect asupra căruia multe instanţe s-au pronunţat a fi ilegal. Curtea de Apel Bucureşti susţine următoarele despre acest proiect: „respinge revizuirea precizată ca nefondată. Respinge cererea de suspendare a executării deciziei Curţii de Apel Oradea ca rămasă fără obiect. Irevocabilă.”

 

Contractele dubioase

Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Mall, are contracte dubioase peste tot în ţară. La Cluj-Napoca contractul pentru Iulius Mall a fost contestat în instanţă, unde a pierdut în primă instanţă valabilitatea asocierii cu Consiliul Judeţean Cluj. În momentul de faţă societatea Univers T, din subordinea Consiliului Judeţean Cluj, nu doreşte să facă publice informaţiile în ceea ce priveşte contractul cu mall-ul din cartierul Gheorghieni. Iulius Group ar fi trebuit să aibă probleme mult mai mari la Iaşi, unde proiectul Palas a fost anulat de instanţă. Unul dintre procese s-a judecat la Cluj-Napoca. Partea interesantă începe de aici deoarece judecătorul care-l judecă pe Iulian Dascălu este Maria Hrudei, soţia sefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Mircea Hrudei. Acesta a trimis în judecată dosarul Gazeta II, unde Iulian Dascălu a fost parte vătămată, dar vătămarea nu a putut fi demonstrată de instanţă. Definitiv şi irevocabil.

 

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.