camera deputatilor

Unul dintre foștii parteneri de afaceri ai deputatului fugar Sebastian Ghiță a ajuns să încheie un contract de peste 1,3 milioane lei cu Camera Deputaților. Afacerile lui au ajuns și pe la Cluj Napoca, în cadrul unor contracte publice încheiate cu Primăria Cluj Napoca.

Este vorba despre firma ELTEK MULTIMEDIA, care le aparține lui Roescu Anton Gabriel și Dogaru Traian Valentin.

Inițial, Camera Deputaților a încheiat cu această firmă contractul ”Service Sistem integrat de conferință, vot electronic, sonorizare, traducere simultană, comunicații audio, video și date în sala de plen a Camerei Deputaților” în valoare de 922.010 lei, fără TVA. La licitație a participat doar firma lui Roescu și Dogaru.

După licitație, valoarea contractului a crescut cu aproape jumătate.

”Autoritatea contractanta a prelungit, potrivit prevederilor art. 165 alin. 1 din HG 395/2016 si ale clauzelor contractuale, durata contractului nr. 8/592/23.06.2022 prin act aditional 1 inregistrat sub nr. 8/1212/22.12.2022 pentru perioada 01 ianuarie – 30 aprilie 2023, cu valoarea maxima de 461.100,84 lei fara TVA. Valoarea totala a contractului pana la data de 30.04.2023 este de 1.383.110,92 lei fara TVA”, arată motivul pentru care a fost majorat prețul contractului.

Altă Mărie, aceeași pălărie

Roescu și Dogaru au legături de afaceri și cu primăria condusă de Emil Boc.

Administrația locală clujeană a atribuit contractul pentru livrarea de parcometre cu panou solar firmei Avitech pentru suma de 2 591 763,30 lei, fără TVA. Aceeași firmă a primit contractul pentru retehnologizarea Sălii de sticlă a Primăriei Municipiului Cluj Napoca în valoare de 604.771,97 lei, fără TVA.

Cel mai recent contract, câștigat cu ajutorul judecătorilor clujeni, pentru modernizarea sistemului de parcare, este în valoare de un milion de lei.

Avitech este administrată de  DOGARU TRAIAN VALENTIN și ROESCU ANTON GABRIEL, doi foști angajați ai acestei firme care au devenit acționari în cote egale. Însă, societatea a fost fondată de Silvio Vitenstein, persoana care s-a ocupat de softul pentru depistarea eventualelor nereguli de la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Firma a fost și în vizorul DNA, procurorii vizând legăturile pe care societatea le are cu Sebastian Ghiță.  În cadrul dosarului a fost cercetat contractul atribuit în 2013 către asocierea Omnilogic-Avitech Co, cu o valoare de 119.840.458 de lei fără TVA din care o parte în valoare totală de 20.922.112 plus TVA putea fi subcontractată. Asocierea Omnilogic- Avitech Co. a declarat autorităţii contractante doar compania Romtelecom ca subcontractor pentru instalarea de echipamente de infrastructură, numele 2K Telecom nefiind menţionat în niciunul dintre documentele publice aferente achiziţiei.

Patronul avitech: Nu am avut de-a face cu Ghiță

Pe de altă parte, Anton Roenescu spune că firma Avitech nu are de-a face cu afacerile lui Sebastian Ghiță.

”AVITECH CO SRL nu a aparținut niciodată, direct sau indirect, domnului Sebastian Ghiță sau altei persoane din anturajul acestuia. AVITECH CO SRL nu a fost controlată niciodată, direct sau indirect, de către domnul Sebastian Ghiță sau de altă persoană din anturajul acestuia”, spune Roenescu într-un punct de vedere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here