Deci, din data de 13 iunie 2002, de cand Nastase a fortat in sedinta de Guvern adoptarea Ordonantei de urgenta pentru modificarea art. 42 din legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea SRI, principalul serviciu secret al tarii are acest drept de „a produce bani” fara ca nimeni sa stie. Pentru ca, in acelasi mod straniu in care a modificat pe muteste o lege atat de importanta printr-o simpla  Ordonanta de urgenta, initiatorul Adrian Nastase a uitat sa mai treaca in aceasta din urma si cine ar putea controla desfasurarea activitatilor sub acoperire ale SRI, scrie national.ro.

Nastasebun Gaura de miliarde in bugetul SRI!

Iata insa ca, in frunte cu chiar purtatorul de cuvant al SRI, Octavian Marincea care se jura ca SRI-ul nu are nicio firma sub acoperire, ”baietii din Padure” chiar vor sa para mai catolici decat Papa, sustinand ca, de aproape 16 ani de zile de cand au acest drept, nu au beneficiat de el! Ceea ce ar insemna ca ar trebui demisi cu totii pentru incompetenta manageriala si chiar sa se ceara un control psihiatric in grup, cel putin pentru responsabilii directi cu activitatile economice. Iar situatia ar fi cu atat mai bulversanta cu cat in propriul raport de activitate, acelasi SRI se da lovit financiar, declarand doar un procent insignifiant de 0,8 la suta din buget acoperit din veniturile proprii.

Iar misterul poate fi explicat decat daca Eduard Hellvig indrazneste sa se comprte ca adevaratul sef al serviciului si cere lista cu firmele sub acoperire „pe bune” ale SRI, mai ales cele din domeniul constructiilor si IT. Care au produs miliarde in „epoca de aur” a cuplului Maior – Coldea! Care insa nu se mai regasesc niciunde, cineva infruptandu-se totusi din aceasta „gaura neagra” pe langa care, vorba celor de la ANAF, evaziunea mafiei fructelor si legumelor este doar o picatura intr-un ocean de sume nedeclarate nicaieri…

Au uitat controlul…

Ar trebui sa-si instaleze „hastagienii rezistenti” corturile in Piata Victoriei si sa pice „ca mustele” doborati de greva foamei pentru a protesta impotriva unei asemenea anomalii nemaiintalnite in niciuna din democratiile lumii. Pentru ca, la noi ca la nimenea, marea problema nu este ca SRI-ul are dreptul sa deruleze activitati comerciale sub totala acoperire, dar nimeni, absolut nimeni nu-i poate deranja nici macar cu o intrebare!

Si asta pentru ca naivul Adrian Nastase, pe cand visa cu ochii deschisi ca „va imparati” Romania pe viata „a uitat” sa treaca in ordonanta de urgenta prin care, fara nicio dezbatere publica, a dat SRI-ului dezlegarea legala ca sa aiba firme sub acoperire si cine este abilitat sa controleze aceasta activitate economica.

Iar daca pana si CIA trebuie sa dea socoteala despre firmele sub acoperire, iata ca SRI-ul a fost scutit de aceasta „corvoada” a explicatiilor printr-un „lapsus” al lui Nastase. Si, din iunie 2002, niciunui alt politician sau reprezentant al societatii  civile nu i-a trecut prin cap sa indrepte aceasta „scapare” printr-o simpla modificare legislativa. Un singur articol de cateva cuvinte, in care sa precizeze cine controleaza „fabrica de bani” a SRI…

S-a prins Dragnea!

Iar daca in plin asalt asupra generalului Pahontu, „ultima veriga” a lantului care i-a unit pe capii statului paralel, Liviu Dragnea  a plusat cu modificarea legii de functionare a SRI inseamna ca, in sfarsit, s-a prins si liderul PSD de „calcaiul lui Ahile” financiar. Pentru ca modificarea legii dupa care inca functioneaza SRI-ul si care a fost publicata in Monitorul Oficial tocmai in 3 martie 1992 produce frisoane unora doar daca s-ar introduce un articol prin care sa precizeze ca derularea activitatii economice sub acoperire a SRI-ului este totusi supusa unui control! Pentru ca atunci nu s-ar mai putea ca Hellvig si clasa politica deopotriva sa ia de buna „firimitura” de 0,18 la suta din buget declarata de catre SRI ca fiind realizata prin venituri proprii, cand „fabricile de bani” ale serviciului produc miliarde in fiecare an!

Prinsi la licitatii

Si chiar daca fostul „aghiotant” al lui Florian Coldea, generalul care nu o mai avea el nicio legatura cu activitatea informationala dupa ce a parasit oficial sistemul, dar care este inca puternic ancorat in mediul de afaceri a dezvaluit zece astfel de societati, nu vom relua aici „Lista lui Dragomir”, fie si pentru simplul motiv ca, acoperite sau nu, acestea sunt totusi cele „de sacrificiu”, la vedere… Pe cand adevaratii colosi financiari operati sub acoperire pot fi mult mai lesne gasiti daca ia cineva la mana activitatea Consiliului National de Solutionare a Contestatiiilor. Pentru ca, atunci cand „acoperitele” SRI participau la licitatii din domeniul constructiilor sau IT, celelalte firme trebuiau sa se retraga. Si daca vreun naiv pierzator se trezea sa faca si el contestatie, atunci aceasta era rezolvata „pe loc”, ci nu dupa luni de zile, ca in alte cazuri. Asa ca, inca de la audierea lui George Maior, Claudiu Manda poate ridica la fileul liderului PSD si aceasta minge a controlului firmelor sub acoperire ale SRI…

Sursa: national.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here