Generalul Silviu Predoiu, fostul director de facto al SIE, până în vara acestui an, le face concurenţă generalilor SRI Dumitru Dumbravă şi Viorel Adrian Stan, dar şi ex-ministrului tehnocrat de Interne, Petre Tobă, pe piaţa firmelor private de consultanţă. Predoiu şi-a înmatriculat, la mijlocul lunii octombrie, o firmă care oferă consultanţă în comunicare şi relaţii publice, pe care a adăpostit-o într-unul dintre apartamentele unei vile amplasate în imediata apropiere a Palatului Victoria. La aceeaşi adresă, funcţionează o firmă de lichidări cercetată de DIICOT într-un dosar ce priveşte delapidarea Staţiunii Băile Herculane, dar şi compania patronată de un apropiat al familiei Cocoş şi al fostului director al RA-APPS, Georgian Surdu. Odată cu fondarea firmei de consultanţă, Silviu Predoiu a devenit consilierul personal al fostului premier PSD Victor Ponta, pe care îl sprijină în domeniul securităţii naţionale, scrie jurnalul.ro.

 

Cel mai longeviv şef în funcţie al unui serviciu secret din România, scos la pensie, la termen, în vara acestui an, prin drecret al lui Klaus Iohannis, a devenit patron de firmă de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării. Este vorba despre celebrul general cu patru stele, Silviu Predoiu, fostul director interimar al Serviciului de Informaţii Externe, cel care, după intrarea în “civilie”, a devenit consilierul personal al lui Victor Ponta.

“Jurnalul” a intrat în posesia unei încheieri, din 15 octombrie 2018, a Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care, prin rezoluţia nr. 129096, în baza cererii formulate sub numărul 508061 din data de 12 octombrie, a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea şi înregistrarea SC Exintell Consult SRL, avându-l fondator, asociat unic şi administrator pe generalul Silviu Predoiu. Conform documentului citat, compania nou-înfiinţată derulează activităţi de consultanţă pentru management, iar activitatea principală declarată la Registrul Comerţului, aferentă Codului CAEN 7021, se referă la “activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării”. Firma are un capital social de 200 de lei, subscris şi vărsat integral în data de 11 octombrie 2018, împărţit în câte 20 de părţi sociale a 10 lei fiecare.

De remarcat este că fostul director operativ al SIE şi-a înregistrat această companie de consultanţă exact în perioada în care a devenit consultantul personal al fostului premier Victor Ponta, pe probleme de siguranţă naţională, având, totodată, şi calitatea de coleg al lui Ioan Rus, devenit, la rândul său, consilier pe probleme economice al lui Ponta.

 

Citește continuarea pe  jurnalul.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here