Fostul director al SRI, George Maior, a mințit în fața Comisiei parlamentare pentru controlul Serviciului, conform șefului acestei structuri, senatorul PSD Claudiu Manda. Din acest punct de vedere, perioada în care Maior ocupa această funcție importantă este foarte diferită de actuala perioadă, când instituția este condusă de Eduard Hellvig.

Într-un interviu acordat, miercuri seară, pentru DC News, Manda a oferit un exemplu ilustrativ, care să demonstreze că „există o diferență între perioada în care SRI era condus de domnul Hellvig și perioada în care serviciul a fost condus de domnul Maior și domnul Coldea”.

„Noi l-am invitat la comisia de control pe domnul Maior și a preferat să se eschiveze. A negat orice fel de acuzație sau bănuială. A fost o întrebare care ne-a deranjat. L-a întrebat un coleg care este relația cu Horia Georgescu (n.r. fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate) în condițiile în care Horia Georgescu ne spusese că se întâlnesc săptămânal, sâmbăta dimineața, că stau de vorbă despre una despre alta, despre activitățile ANI. Că Maior i-a spus că în cazul domnului Hellvig și domnului Mihalache o să îi vină o notă care îi viza pe cei doi.

Domnul Maior ne-a spus că îl cunoștea vag. A venit a doua oară domnul Georgescu și ne-a prezentat și niște SMS-uri. Atât de vag îl cunoștea încât s-a dus acasă la Georgescu, la ANI la birou, se intâlneau la restaurant. Totuși la un om pe care îl cunoști vag nu te duc la el acasă”, a dezvăluit Claudiu Manda.

Pentru a evita astfel de situații pe viitor, șeful comisie de control al SRI propune sancționarea celor care ascund adevărul sau îl distorsionează, în fața structurilor parlamentare.

„Există o prevedere în lege care spune că inducerea în eroare a instituțiilor sale se pedepsește. Noi putem să mergem și pe linia asta adică să ne adresăm unui procuror dar cred că lucrurile trebuie stabilite în comisie și atribuțiile acesteia trebuie sporite”, spune Manda.

Sursa: evz.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here