sursă foto - Facebook

Copreședintele Alianței pentru Uniunea Românilor, George Simion a postat un mesaj pe facebook prin care solicită „fără echivoc” îndepărtarea unei expoziții aflate în fața AFI Cotroceni.

Mall-ul AFI Cotroceni găzduiește un vernisaj al unei expoziții a Muzeului Kitsch-ului. Pe lângă alte componente, expoziția găzduiește și o parte dedicată religiei, mai precis ortodoxiei.

„Solicit de îndată și fără echivoc conducerii AFI România să ia toate măsurile pentru a îndepărta din spațiul public acele „exponate” care jignesc credința și tradițiile românești. Libertatea de exprimare nu înseamnă batjocorirea valorilor unei comunități de credință, oricare ar fi ea. Este clar că „expoziția” găzduită de AFI Cotroceni nu este neutră ideologic, ci se axează pe umilirea simbolurilor creștin-ortodoxe, prin folosirea de stereotipuri false, prin dezinformări și analfabetism religios în stare pură. Sfânta Cruce nu este, nu a fost și nu poate fi un kitsch. În consecință, cer public conducerii AFI Cotroceni să ia măsurile care se impun pentru a termina găzduirea acestui eveniment care aduce aminte de anii ateismului de stat, nu de cei ai libertății responsabile”, a transmis George Simion.

Mai multe detalii despre expoziție pot fi citite aici.

Citește și: EXCLUSIV Liderul familiei Rațiu cere partidului AUR să șteargă postarea în care s-a folosit de imaginea lui Ion Rațiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here