Potrivit surselor noastre, vineri, 30 iunie, emblematicul grup statuar „Școala Ardeleană” din Cluj-Napoca va fi repus pe soclu. Gazeta de Cluj a scris în repetate rânduri despre modul rușinos în care statuia a fost dată jos de pe soclu, iar administrația clujeană s-a făcut mereu că plouă. Municipalitatea clujeană a trimis miercuri la avizare la Comisia Zonală de Monumente Istorice planșele și proiectul monumentului din 1973, anul în care s-a inagurat statuia.

Acest grup statuar este o piatră de hotar a culturii și istoriei noastre, o reprezentare a spiritului ardelean. Din păcate, în ultimele luni, grupul statuar a fost ignorat și neglijat, până când vocea Gazetei de Cluj a răsunat în apărarea lui. Mai mult decât atât, ziarul nostru a oferit planșele originale care arată clar montarea inițială a statuii, în speranța că Emil Boc se va trezi până la urmă din somnul lui din Primărie.

Vineri, 30 iunie, ne pregătim să celebrăm nu doar 50 de ani de la crearea acestui monument cultural, ci și triumful nostru în lupta pentru păstrarea patrimoniului local. Acest moment nu reprezintă doar renașterea unui simbol al Clujului, ci și reafirmarea rolului vital al presei în apărarea valorilor și moștenirii noastre culturale.

Repunerea pe soclu a grupului statuar este o dovadă a faptului că vocile unite pot face o schimbare și că patrimoniul cultural merită respect și protecție.

Din partea Gazetei de Cluj, suntem mândri că am avut ocazia să ne folosim platforma pentru a susține această cauză importantă. În acest proces, am reușit să demonstrăm că presa nu este doar un mijloc de informare, ci și un instrument puternic de schimbare, capabil să facă lumină în problemele culturale și să ajute la păstrarea moștenirii noastre pentru generațiile viitoare.

Citește și: Dacă Primăria nu vrea, noi vrem! EXCLUSIV! Gazeta de Cluj donează planșele originale privind lucrările de amplasament pentru grupul statuar „Școala Ardeleană” lui Emil Boc

1 COMENTARIU

  1. Oricum , mizeriile alea de dale și un orb le-ar fi pus mai drept, bătaie de joc.
    Boculeț poți să îți iei adio de la un alt mandat din partea mea și nu numai ,mai sânt destui care sânt de acord cu mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here