Guvernul Ungariei a inițiat un proiect legislativ, trimis deja în Parlament, care i-ar da posibilitatea să cumpere proprietăți imobiliare în toată Europa Centrală și de Est, transmite portalul Daily News Hungary, citat de G4Media. Guvernul Viktor Orban, care are un plan economic agresiv în toate statele învecinate, va deveni jucător pe piața imobiliară din regiune prin intermediul unei fundații controlate de guvern

Același model al fundației guvernamentale e folosit de guvernul Ungariei și în cazul planului economic pentru Transilvania, gestionat de Fundația Pro Economica, condusă de un membru UDMR și care raportează Budapestei.

Ce va cumpăra guvernul Ungariei? Orice proprietate imobiliară care are orice legătură cu Ungaria sau cu cetățenii maghiari, inclusiv legături istorice, culturale sau arhitectonice. Practic, plaja de posibile achiziții este uriașă, potrivit Daily News Hungary.

Guvernul va cumpăra clădirile vizate și le va reface și gestiona, potrivit proiectului legislativ inițiat de vicepremierul Zsolt Semjén.

Ungaria a făcut deja astfel de achiziții în regiune, un exemplu fiind fostul Hotel Pannonia din Satu Mare, caracterizată de portalul maghiar drept cea mai frumoasă clădire în stil Art Nouveau din Transilvania, achiziționată de o companie guvernamentală maghiară în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here