Potrivit unui răspuns venit din partea Comisiei Europene, guvernul Ciucă nu a depus nicio cerere ocicială de renegociere a PNRR.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) s-a adresat recent, printr-o scrisoare, Comisiei Europene pentru a afla care sunt consecințele faptului că statul român nu a rezolvat încă situația pensiilor speciale potrivit condițiilor agreate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Răspunsul Comisiei Europene a fost unul îngrijorător cu privire la consecințele nerespectării acestui angajament și a arătat, negru pe alb, că declarațiile politicienilor români referitoare la renegocierea PNRR au fost doar simple declarații de presă pentru publicul român.

FACIAS a semnalat faptul că nu a fost adoptată o nouă lege a pensiilor, așa cum statul român și-a asumat prin PNRR. Mai precis, legea privitoare la pensiile speciale trebuia emisă până la data de 31 decembrie 2022, însă acest demers a rămas în continuare doar la nivel de proiect legislativ.
Potrivit răspunsului Comisiei Europene, nerespectarea angajamentelor asumate prin PNRR conduce automat la blocarea celei de a treia cereri de plată pe care România trebuie să o înainteze până la 31 martie 2023. România pierde astfel sume colosale nerambursabile ce puteau fi folosite pentru investiții de anvergură.

Revizuirea PNRR, vorbe în vânt pentru presă
Comisia Europeană a transmis FACIAS că partea română nu a cerut oficial nicio revizuire sau renegociere a PNRR, în condițiile în care guvernanții români au afirmat, în repetate rânduri, că discuțiile pe această temă sunt deja începute. „În sfârșit, vă rugăm să rețineți că România nu a înaintat oficial o propunere de renegociere a PNRR”, a explicat reprezentantul Comisiei Europene în răspunsul oficial transmis către FACIAS.

1 COMENTARIU

  1. Care Guvern?? ia uitați-va citi cetățeni romani militari, polițiști, funcționari publici etc etc..se judeca cu aces GUVERN incompetent!! ..aceasta este realitatea….!!pai ce mai vreți???NU ESTE CLAR ..!! ce sa ceara…??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here