Ultima investigatie majora a avut loc in 1994, cand Comisia Europeana a amendat producatorii de ciment, printre care si Lafarge, pentru formarea unui cartel. Cemex a fost amendata prin intermediul subsidiarei sale din Spania, achizitionata in 1992.
Aceasta se confrunta cu o scadere a productiei pe piata americana si europeana, are datorii de 16,4 miliarde dolari, iar actiunile sale s-au depreciat cu 60% anul acesta.
Printre companiile investigate se numarara si Holcim, al doilea producator mondial de ciment, prezent si pe piata romaneasca.
"Autoritatile europene din domeniul concurentei au perchezitionat sediile Holcim din Franta, Belgia, Germania si Marea Britanie", a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Peter Gysel.
Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Holcim (Romania) S.A. are in prezent aproximativ 1.400 angajati.
De asemenea, Lafarge Ciment (Romania) SA detine trei unitati de productie a cimentului, la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Targu Jiu (judetul Gorj). (NewsIn)