În perioada noiembrie – decembrie 2017, Federația de judo și MTS s-au înțeles ca ministerul să-i cedeze oragnizației condusă de Gușă, spre folosire gratuită, pentru 49 de ani, hotelul ”Stadion” din Cluj.

Potrivit tolo.ro, plasat pe strada Eremia Grigorescu nr. 5-7, hotelul este localizat între Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” și ”Parcul Cetățuia”.

”Stadion” este vecin cu un alt hotel, Grand Hotel Napoca.

Operațiunea de preluare de către Federația de judo a hotelului e mai veche.

Actualizarea valorii a fost făcută în ianuarie 2015.

Printr-o comisie a DJST, valoarea hotelului, imobil și teren, a fost fixată la 6,4 milioane de lei, aproximativ 1,4 milioane de euro.

Conform notei de fundamentare și proiectului de HG întocmit de ministerul lui Marius Dunca, ”suprafața totală  a terenului este de 3.188 mp, construcție P+3, 68 locuri, 35 camere, restaurant, bar, centrală termică, bucătărie, anexe”.

6,4milioane de lei este valoarea actualizată a hotelului

Din totalul valorii de 6,4 milioane de lei, terenul reprezintă 319.000 de lei.

3.188 de metri de teren sunt evaluați la 70.000 de euro, prețul unui apartament de două camere în Cluj, chiar pe aceeași stradă Eremia Grigorescu.

Sau, altfel spus, la 21 de euro / mp de teren.

”Numai terenul gol, având în vedere unde e amplasat, ar fi peste 1,5 milioane de euro”, e uluit un agent imobiliar din Cluj.

La o estimare conservatoare a prețului, terenul în zona de top a unuia dintre cele mai scumpe orașe din România e subevaluat de 20 de ori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here