Reprezentanţii biroului de presă al ANI au confirmat faptul că averea procurorului- şef al DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, va fi supusă anchetei pentru a se demonstra dacă aceasta a fost dobândită în mod legal.

Conform răspunsului primit de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), dosarul privind  verificarea averii procurorului DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, trimis spre analiză de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost înregistrat la Agenţia Naţională de Integritate. Dosarul cu pricina va fi repartizat aleatoriu către un inspector de integritate, acesta urmând a demara verificările de rigoare. Purtătorul de cuvânt al ANI, Luana Moilat, a declarat că respectivul dosar va fi finalizat în câteva săptămâni. „Conform procedurii, dosarul cu pricina va fi repartizat către un inspector de integritate. Acesta va începe procedura de verificare, urmând ca în funcţie de răspunsurile care vor fi furnizate de către instituţiile abilitate, să decidem dacă acesta va fi anchetat. În mod normal, în câteva săptămâni vom putea finaliza dosarul şi vom şti dacă vor continua cercetările ”, a declarat Luana Moilat.  
Declaraţie mincinoasă
Reamintim  că Gazeta de Cluj a dezvăluit faptul că şeful DIICOT Cluj, Mircea Hrudei, şi-a cumpărat o casă la Gilău, lângă Cluj-Napoca. Cu toate că pentru acest lucru el a făcut un împrumut în bancă, în declaraţia de avere a lui Hrudei nu apare nici împrumutul făcut şi  nici casa pe care şi-a cumpărat-o la mijlocul anului trecut. Mai mult, firma, de la care a achiziţionat imobilul şi terenul aferent, a refuzat să-i plătească procurorului clujean daune pentru nepredarea la timp a casei, motiv pentru care Hrudei a deschis o acţiune în justiţie. Procesul s-a terminat extrem de repede în favoarea lui Mircea Hrudei, care a primit de la SC Intercad Invest şi 14.000 de lei drept penalizări de întârziere. Conform legilor în vigoare, prin funcţia pe care o ocupă, Mircea Hrudei este nevoit să-şi actualizeze declaraţiile de interese şi pe cea de avere în cazul în care intervin schimbări. Cu toate acestea, ultima sa declaraţie de avere a fost completată în 14.03.2007, iar de atunci şi până în momentul de faţă Hrudei ar fi trebuit să-şi reactualizeze declaraţia cu sursele de venit, cu împrumutul luat de la banca pentru plata avansului de aproape 90.000 de lei şi cu casa pe care şi-a cumpărat-o. Însă, în acest sens, nu s-a întâmplat nimic. Conform legii, neconcordanţa între situaţia reală şi cea care apare în această declaraţie de avere ar trebui să atragă după sine răspunderea penală. (A.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.