Incidentul s-a petrecut, în urmă cu câteva zile, într-o casă din comuna Floreşti, la un chef  între prieteni. Comesenii se simţeau bine, beau de zor şi sporovăiau când, la un moment dat, un schimb de replici dintre doi bărbaţi s-a sfârşit prost: unul dintre ei i-a rupt celuilalt mandibula în două locuri, dintr-un singur pumn.

 

Victima, Gabriel este un clujean în vârstă de 36 de ani, tâmplar de meserie, care a mai participat la chefurile – toate reuşite până acum – ale prietenului său. La un moment dat Gabriel a remarcat cum un comesean mai aghesmuit i se adresa unui prieten de-al său cu cele mai urâte cuvinte. La care Gabriel, om simţit, i-a amintit acestuia că nu-i permis să încalci codul bunelor maniere, mai ales când te afli într-un cerc de prieteni. „Când l-am atenţionat pe tânărul respectiv, al cărui nume nu-l ştiu nici la ora aceasta, spunându-i că nu-i frumos cum vorbeşte cu prietenul său, acesta s-a oprit o clipă, ca trăznit, după care mi-a umflat, din întoarcere, un pumn. Atât de tare încât m-a făcut knock-out”, povesteşte cu dificultate bărbatul, având maxilarele prinse într-o mulţime de fire metalice.   Gabriel povesteşte mai departe că petrecerea a continuat însă, ajuns acasă, s-a trezit cu dureri insuportabile şi s-a prezentat la Unitatea pentru Primirea Urgenţelor. Acolo, medicii i-au dat verdictul: dublă fractură de mandibulă, trimiţându-l pentru internare la Clinica de Chirurgie Maxilofacială. „Am fost operat în regim de urgenţă şi ţinut în spital pentru cinci –zile. Abia azi (n.n. – joi, 12 noiembrie) m-am externat, astfel că m-am prezentat la I.M.L. pentru a-mi fi eliberat certificat medico-legal”, adaugă acesta.

Legiştii i-au recomandat bărbatului 80 de zile de îngrijiri medicale. “Acum,  primul lucru pe care am să-l fac va fi să contactez un avocat şi împreună vom decide dacă să-i fac plângere penală individului sau nu. Poate că n-am s-o fac, dacă mă va despăgubi pentru cheltuielile făcute şi zilele de muncă în care n-am ajuns la serviciu ”, declară Gabriel, părăsind în grabă incinta instituţiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here