Ziua Sfantului Valentin ma face din ce in ce mai mult sa iubesc ACTA. Un fenomen impotriva caruia altii protesteaza poate duce de fapt la salvarea multor produse din ruina. Ma uit numai la toate cluburile si barurile care organizeaza evenimente de ziua indragostitilor. Credeti ca se sinchiseste careva sa plateasca vreun fel de licenta pentru acea muzica pe care o difuzeaza? Sau pentru anumite concerte? Sau pentru tot felul de programe pe care le folosesc anumite companii. Exemplele pot continua. Dar, desigur…artistii care au muncit pentru a crea acel produs nu trebuie sa primeasca niciun fel de recunostinta materiala pentru munca depusa. Faptul ca publicul mai plateste inca bilete la concerte ar trebui sa le creeze mai mult decat o multumire.
3.000 de oameni urmati de 50. Protestatarii au scazut vertiginos la Cluj-Napoca impotriva ACTA. Inca odata presa de la Bucuresti a aratat ca nu conteaza atat de mult ceea ce se intampla in provincie, ci cei 200 de oameni din capitala tot timpul sunt mai importanti decat 3.000 de oameni din Cluj. Atat timp cat nu se dezbraca Boc la vreo sala din Cluj-Napoca sau nu este un nou primar arestat, nu putem vorbi despre o acoperire a evenimentelor. Mai mult, ACTA nu ar ajuta foarte multi oameni din Romania pentru ca ce-i drept majoritatea licentelor pe care nu le platim sunt de la produse/companii din afara tarii noastre. Romanul, mega nationalist si super patriot, va protesta impotriva exodului de capital din Romania ce ar putea fi cauzat de tratatul ACTA. 

Importanta presei locale este in acest moment cu atat mai mare, cu cat lupta societatii civile ar trebui sa se indrepte catre ea. Pentru ca o colaborare activa si fundamentata a societatii civile cu mijloacele de informare in masa locale ar putea pune la punct o dezbatere pro si contra ACTA si consecintele acestui tratat ar fi mult mai cunoscute pentru fiecare sufletel in partea.
Pana la urma de Sfantul Valentin noi trebuie sa iubim pirateria si sa nu ne pese de munca altora. Pana la urma, mai simplu este sa protestezi. Pana la urma urmei, eu voi iubi ACTA. 

Nota: Acest articol este un editorial. 

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.