Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat că există mai multe discuții cu societăți private pentru construirea unui parc industrial în cea mai mare comună din țară.

Așadar, comuna Florești a avut venituri totale la buget de 79,15 milioane de lei, cu aproape 7 milioane mai mult față de anul 2020. Primarul Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre ce înseamnă aceste cifre și statistici pentru floreșteni.

Asta înseamnă o creștere a locurilor de muncă, înseamnă investitori mai mulți care au venit aici, oameni care și-au făcut domiciliul stabil în Florești. Trebuie precizat că încasările în ceea ce privește taxele colectate pentru autorizațiile de construire au scăzut cu aproximativ 50% în utlimul an, și totuși bugetul general a crescut. Cei mai importanți sunt investitorii pe care am reușit să-i aducem aici, și încă sunt discuții cu mult mai mulți pentru a-și reloca sau deschide un nou punct de lucru în această zonă”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Întrebat fiind dacă am putea vedea în Florești un parc industrial pe modelul Tetarom, edilul comunei clujene a spus că, în acest moment, sunt discuții cu mai mulți actori de pe piața privată care se ocupă de acest gen de parcuri logistice. 

„Discuțiile sunt chiar destul de avansate pentru crearea și conturarea unui PUZ care să determine acolo un astfel de parc logistic, cu toate dotările și facilitățile necesare. Sunt în concordanță și cu cei de la CNAIR, cu cei care se ocupă de gestionarea Centurii Metropolitane, pentru a veni cu un proiect integrat. De asemenea, este foarte important de spus că majoritatea locurilor de muncă pe care le-am atras aici sunt invers față de unda de trafic, adică înspre comuna Gilău, în Vestul localității noastre unde ne dorim să conturăm o zonă de industrie nepoluantă”, a explicat Pivariu, scrie Zcj.ro.

Citește și: Fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, reținut de DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.